Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.02.2023

Общинският съвет прие „Програма за енергийна ефективност на Община Севлиево”



Общинският съвет прие „Програма за енергийна ефективност на Община Севлиево”

Програмата е период на действие 2023 – 2030 година и е разработена съгласно Закона за енергийната ефективност, в съответствие с действащите национални планове и програми в областта на енергийната ефективност.

Главната стратегическа цел е намаляване потреблението на енергия в общината, чрез система от мерки за енергийна ефективност и балансирано оползотворяване на местните ресурси на основата на съвременни технологии за постигане на значителна икономия на енергия до 2030 г.

Приоритетите са: подобряване на енергийното управление на територията на община Севлиево, чрез намаляване разходите за енергия, внедряване на енергоспестяващи технологии и мерки в обществения, частния и бизнес сектор; подобряване на екологичната обстановка чрез методите на енергийната ефективност, балансирано оползотворяване на местния потенциал от възобновяеми енергийни източници и намаляване на вредните емисии в атмосферата; създаване на единна информационна система за енергопотреблението на общинските обекти, а също повишаване на местния капацитет и информираност на гражданите за икономия на енергия, наблюдение и контрол на енергийната ефективност.

В изпълнение на специфичните цели ще се подобрят енергийните характеристики на общинските сгради, жилищните и стопанските сгради, а също и капацитетът на местната власт в областта на енергийната ефеткивност. Предвижда е и повишаване информираността на гражданите и бизнеса.

Целите ще бъдат постигнати с реализацията на конкретни проекти, дейности, мерки и инвестиции от страна на обществения, частния и бизнес секторите в общината. Крайната цел еда се намали брутното крайно потребление на електрическа енергия, топлинна енергия и енергия за охлаждане; да се ограничи потреблението на горива в транспорта и да се внедрят високоефективни технологии. Поставените цели ще се изпълняват с отчитане на динамиката и тенденциите в развитието на европейското и българското законодателство по енергийна ефективност, насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и пазарните условия.

С „Програма за енергийна ефективност на Община Севлиево” можете да се запознаете от прикачения файл: 

 

 



  Дата на качване: 28.02.2023





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi