Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.02.2023

Общинският съвет одобри бюджетните разплащания на Община Севлиево през 2023 г. до приемане на бюджета



Общинският съвет одобри бюджетните разплащания на Община Севлиево през 2023 г. до приемане на бюджета

Във връзка с липсата на Държавен бюджет на Република България за 2023 г. и липсата на яснота кога ще се случи неговото приемане, беше предложено до приемане на ЗДБРБ за 2023 г. и съответно бюджета на Община Севлиево за 2023 г., кметът на Община Севлиево да бъде оправомощен да извършва определени действия, свързани с извършване на разходи в условията на липсващ бюджет. Това ще позволи продължаването на нормалната работа на Община Севлиево чрез уреждане на обществените отношения.

След Постановлението на Министерски съвет от началото на годината за уреждане на бюджетните взаимоотношения през 2023 г., общинските съвети могат да приемат разчети по показатели по единната бюджетна класификация по индикативния годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз, по прогнозите по чл. 82, ал. 3 от Закона за публичните финанси и да определят условия и лимити по бюджетните приходи, помощи и даренията, разходите, бюджетните взаимоотношения (трансферите), бюджетното салдо и операциите в частта на финансирането на бюджетното салдо съгласно Наредбата по чл. 82, ал. 1 от Закона за публичните финанси и съгласно размерите и условията, определени с нормативни актове до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г.

В тази връзка Общински съвет - Севлиево прие на свое заседание днес разчет за финансиране на капиталови разходи на Община Севлиево през 2023 г.; Индикативен годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и определи лимити за целеви разходи: за погребения на социално слаби са предвидени 15 000 лв., за подпомагане на даровити деца - 10 000 лв., за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми – 20 000 лв., а за Регионален хоспис - Дряново, за подпомагане на терминално настанени болни жители на община Севлиево финансирането ще бъде в размер до 50 000 лв.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi