Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.02.2023

"Възрожденски разкази" на ансамбъл "Чинари" ще пробудят националната ни гордост на 3-ти март



"Възрожденски разкази" на ансамбъл "Чинари" ще пробудят националната ни гордост на 3-ти март
Спектакълът е подарък за севлиевци от Община Севлиево
 
Ансамбъл "Чинари" ще ни разходят в героичното ни минало с най-впечатляващия си спектакъл "Възрожденски разкази" - на 3-и март от 11:00 часа в Дом на културата "Мара Белчева".
Каквото и да се каже за този спектакъл - ще е малко, защото това не просто танц или песен, или музика... На едно място е събран целият състав на "Чинари", за да разкаже в рамките на час и половина по всички възможни начини героичната българска история, да ни трогне и да ни припомни кои сме всъщност.
Aнсамбъл "Чинари" е създаден през 1993 г. от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни. Всеки член на ансамбъла има отлична професионална подготовка по музика и хореография. Изпълнителите на ансамбъл "Чинари" са талантливи и красиви млади хора, виртуозни изпълнители на традиционни и съвременни български танци, песни и инструментални мелодии. Ансамбълът е представял свои спектакли в Молдова, Гърция, САЩ, Италия, Македония, Германия,Сърбия, Южна Корея и Франция.
 
В състава на "Чинари"са включени само доказани професионалисти, танцови артисти, музиканти и певци, подбрани чрез конкурс.
 
В репертоара на ансамбъла са включени танцовите и песенни традиции на всички фолклорни области на България. Спектаклите на "Чинари" са уникални както по отношение на съвременната постановка при представяне на традиционния български фолклор, така и по отношение на невероятно успешното съчетание на талант, красота, младост и професионализъм. Художествен ръководител и хореограф на ансамбъла е Асен Павлов, възпитаник на Националното училище за танцово изкуство - София, завършил хореографска режисура в Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив. От 1992 г. до 1999 г. е артист-балетист и прима-солист на НФА "Филип Кутев". От 1995 г. е преподавател в НУТИ - София. Ансамбъл "Чинари" е изключителният изпълнител в музикалния филм "Четвъртото измерение", продуциран от Янка Дочева и Dympeх Ltd. - London през 1998 г., с режисьор Стилиян Иванов. Представянето на ансамбъла във филма е успех, получил признанието на познавачите на българското фолклорно изпълнителско изкуство.
 
"Четвъртото измерение" убедително доказа високите професионални качества на ансамбъла. След излизането на филма артистите на "ЧИНАРИ" са канени за участие във всички най-престижни фолклорни телевизионни програми. Участия в международни фолклорни форуми "ЧИНАРИ" са имали в САЩ, Украйна, Белгия, Холандия, Гърция, Русия, Турция, Франция, Южна Корея и др.
 
С голям успех са се представили в Silver Dollar Cityest World-Fest`2001, който е най-престижният и най-голям международен фолклорен форум в САЩ. По време на участието си там ансамбълът получи две покани за 2002 г. за участие във Festival of Nations`2002, Dollywood, Tennessee и в Worldfest`2002, Ню Йорк.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi