Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
I Love Bulgaria
Национална телефонна линия за деца 116 111

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.01.2023

Нова техника за почистване на улици и паркове купува Община СевлиевоНова техника за почистване на улици и паркове купува Община Севлиево
Общинският съвет одобри предложението на кмета с част от натрупаните средства по чл. 64 от Закон за управление на отпадъците да бъде закупена нова многофункционална машина за почистване на улиците и парковете на територията на общината.
 
Придобиването на новата техника ще допринесе за по–ефективно изпълнение на задълженията на кмета, упоменати в Закона за управление на отпадъците по почистването на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване.
 
С предишни решения на Общинския съвет бяха закупени: малка метачна машина, багер, камион и миячна машина. Целта е техническият парк да се доокомплектова с цел по-ефективно поддържане на чистотата на уличната мрежа, пътните съоръжения, обслужващите зони, крайпътните обслужващи комплекси и опорните пунктове за поддържане, съгласно Закона за пътищата.
 
Това на свой ред ще има и пряко влияние върху чистотата на въздуха, както и върху намаленото съдържанието на фини прахови частици.

 


« назад


Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi