Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

03.01.2023

Oбщина Севлиево ще кандидатства с проект „Бъдеще за децата“



Oбщина Севлиево ще кандидатства с проект „Бъдеще за децата“
Максималната стойност на проектното предложение е в размер на 391 166 лв., като не се изисква съфинансиране.
 
Община Севлиево успешно изпълнява проект „Равен шанс за всички” по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Услуги за ранно детско развитие” от 1 август 2016 г. до 30 юни 2023 г. По новата процедура „Бъдеще за децата“ се дава възможност Община Севлиево да продължи да предоставя подкрепа на деца в ранна детска възраст и техните семейства за подобряване на достъпа до здравна грижа, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда, повишаване на училищната готовност на децата за включване в образователната система, както и предотвратяване на настаняването на деца в специализирани институции и устойчивост на създадения по Проекта за социално включване Общностен център.
 
Целта на процедурата е предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги, включително в домашна среда, както и други видове консултативна подкрепа с цел превенция на рисковете от изоставяне на децата, намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност, както и подобряване качеството на живот в контекста на Европейската гаранция за детето.
Ще бъдат финансирани дейности като: здравна профилактика и превенция, информираност за здравното обслужване на гражданите и достъпа до здравни грижи; информираност относно имунизационния календар; програми за превенция в най-уязвимите и маргинализирани общности като напр. програми за превенция на ранни бракове и раждания, семейно планиране, подготовка за включване в образователната система и други според идентифицираните нужди; мерки за повишаване на здравната култура по отношение превенцията на болестите при децата.
 
Сред допустимите дейности са също услуги за ранно детско развитие - формиране на родителски умения; семейно консултиране и подкрепа, вкл. и по отношение на здравните аспекти; ранна интервенция за деца с увреждания и затруднения в развитието; патронажна грижа за деца от 0 до 3 години; превантивни и подкрепящи услуги в общността за деца и младежи до завършването на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст; интегрирани здравно-социални услуги за деца и младежи до завършването на средно образование, вкл. с увреждания и с потребност от постоянни медицински грижи; подкрепа за младежи до завършването на средно образование, ползващи социални услуги за резидентна грижа, както и напускащи системата за закрила на детето чрез информиране и консултиране, застъпничество и посредничество, подкрепа за придобиване на социални и трудови умения, подготовка за пазара на труда и др.; въвеждащи и надграждащи обучения, вкл. и супервизия на служители на доставчиците на социални услуги, във връзка с услугите за ранно детско развитие, превенция, ранна интервенция на уврежданията за деца, интегриран подход и комплексност на подкрепата, и др.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi