Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.12.2022

Последното за тази година заседание на Общинския съвет е насрочено за 20 декември



Последното за тази година заседание на Общинския съвет е насрочено за 20 декември
Общинските съветници ще разгледат 17 предложения от кмета д-р Иван Иванов. Сред тях са изменения в две наредби - за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Севлиево и , наредбата за реда за учредяване и упражняване правата на общината в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
 
На гласуване ще бъдат подложени: приемането на годишен план за ползване на дървесина в горски територии – общинска собственост за 2023 г.; приемането на стратегията за развитие на „Младежки център“ – Севлиево и определянето на дейността по предоставянето на услугата „Топъл обяд“ като местна дейност на територията на община Севлиево, а също и кандидатстването на Община Севлиево с проектно предложение „Топъл обяд в община Севлиево“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. (ПХОМП), съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+).
Общинските съветници ще трябва да решат и за кандидатстването на Община Севлиево по още няколко проекта: „Бъдеще за децата“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027; „Модернизация на образователна среда” по Националния план за възстановяване и устойчивост и безвъзмездна финансова помощ по Национален план за възстановяване и устойчивост, Дейност 2 „Изграждане на младежки центрове (в градове, които не са областни)“.
 
Ще бъде подложено на гласуване и одобряването на класираните кандидати от конкурс за възлагане на управлението на „Общински пазари - Севлиево“ ЕООД и избирането на управител на дружеството.
Сред предложенията са още: допълнение на Решение № 192 от 27.10.2022 г. на Общински съвет – Севлиево; даване на съгласие за продажба на дълготрайни активи, промяна от публична в частна общинска собственост на недвижими имоти, разделяне на поземлени имот с идентификатор; отдаване под наем на част от имот публична общинска собственост; предварително съгласие за учредяване право на преминаване през част от общински полски път ПИ 65927.72.36, местност „Ороз чаир” и изработване на парцеларен план за пътна връзка до ПИ 65927.72.93 в землището на град Севлиево.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi