Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.12.2022

Община Севлиево се включва в проект "OUT OF THE NET"



Община Севлиево се включва в проект "OUT OF THE NET"
Община Севлиево вече е асоцииран партньор за реализиране на проект "OUT of the NET". Проектът се осъществява от "КАЙТ" ООД с подкрепата на Европейската комисия по програма "Еразъм+" KA 201, Project № 2020 – 1–PL-01–KA201- 082223, в сътрудничество на институции от: България, Испания, Италия, Литва и Португалия.
 
Проектното партньорство насърчава груповите взаимодействия, в които децата и учениците ще изпитват радост, ще опознават света, ще развиват силна потребност от емоционален, физически и социален допир с реалността, заедно със своите родители, учители и приятели.
 
Във всички дейности децата ще се изявяват и ще реализират своя потенциал и това несъмнено ще се отрази положително на академичните им резултати. Целта на взаимодействието е да се изградят семейни, училищни и социални нагласи, които, свързани със знания и умения, да неутрализират предпоставките за социална изолация и пристрастяване към интернет.
 
Проблемът е много актуален, а родителите са ключов фактор в детското развитие: тяхното информиране и приобщаване към "OUT of the NET" - мрежата е от голямо значение.
 
В дните от 9 до 12 декември 2022 г. в град София се проведе работна среща на преподаватели от училища и детски градини в България, които са заявили своето желание да се участват със свои дейности в проекта. От община Севлиево се включиха представители на ОУ „Стефан Пешев“ - град Севлиево; СУ „Васил Левски“ - Севлиево; ОУ „Васил Левски“ - село Шумата, детските градини „Пролет“ и „Слънце; Градска библиотека и Общностен център.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi