Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.12.2022

Актуална информация за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради



Актуална информация за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради
На интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е публикуван Проект на Насоки за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“. Коментари и предложения по тях могат да бъдат изпращани на електронна поща: e-mrrb@mrrb.government.bg, както и по официален път в срок до 02.12.2022 г. включително.
 
След изтичане на горепосочения срок и отразяване на направените предложения, се очаква да бъдат публикувани окончателните насоки за кандидатстване по процедурата.
В публикувания документ се предвижда срокът за кандидатстване да бъде променен до 31 май 2023 г. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100% от допустимите разходи за енергийно обновяване на жилищните сгради. За всяка община е определена максимална стойност на безвъзмездната финансова помощ, която тя може да получи.
 
Допустими са всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) и са проектирани преди 26 април 1999 г. Многофамилните жилищни сгради, които се управляват по реда на ЗУЕС са тези, в които броят на самостоятелни обекти е най-малко четири и принадлежат на повече от един собственик. Сградата следва да е жилищна и да е предназначена за постоянно обитаване, а най-малко 60 на сто от нейната разгъната застроена площ се заема от жилища (съгласно § 5, т. 29 от Допълнителните разпоредби на ЗУТ).

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi