Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.10.2022

В Севлиево стартира най-голямото спортно състезание за учащи – „Ученически игри“.



В Севлиево стартира най-голямото спортно състезание за учащи – „Ученически игри“.
Съгласно правилата за провеждане, учениците се състезават в 8 вида спорт: футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, лека атлетика, бадминтон, тенис на маса и шахмат. Игрите преминават през четири етапа: общински, областни, зони и финали. Възрастовите групи са 5-7, 8-10 и 11-12 клас. Според правилника учениците от 11 и 12 клас не се състезават в дисциплините: лека атлетика, тенис, бадминтон и шахмат.
 
По традиция след началото на учебната година се провежда общинският етап по футбол и лека атлетика. В групата на най-малките (5-7 клас) заявиха участие отборите на СУ „Васил Левски“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Петко Славейков, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница и ОУ „Васил Левски“- село Шумата. Поради по-малкия брой ученици в училищата от селата, те играят в самостоятелна група и при добро време, се играе финал между отборите от града и селата.
 
Първата среща беше между отборите на СУ „Васил Левски“ и ОУ „Стефан Пешев“. Мачът премина драматичнo, защото и в двата отбора играха състезатели от детско-юношеската школа по футбол към ФК „Севлиево“. Решаващ фактор за крайния резултат се оказа фактът, че в отбора на гимназията имаше повече седмокласници - през второто полувреме те оказаха натиск и при една от атаките на момчетата от гимназията Симеон Лалев след хубав пас от дълбочина напредна от дясно и стреля за един на нула. До края на срещата друг гол не беше отбелязан и така възпитаниците на Венцислав Младенов се класираха за следващия етап на игрите.
 
В групата на учениците 8-10 клас участваха отборите на СУ „Васил Левски“, ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и ПГ „Марин Попов“. В първия мач отборът на механотехникума постигна лесна победа с резултат 8:0 над юношите на ПГ „Марин Попов“. Веднага след този мач се игра срещата между гимназията и механото. Тук се бележеха гол след гол, докато се стигна до равенство 8:8. И така третият мач се оказа решителен за класиране, но гимназията реши да хвърли сили в отбора на 8-10 клас и отказа срещата със служебна загуба 0:3 от отбора на ПГ „Марин Попов“.
 
В групата на най-големите спортната драма се повтори. Тук отборите на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ завършиха при резултата 3:3. След изиграване на останалите две срещи, с по-добра голова разлика от един гол за следващия етап от игрите се класира отборът на СУ „Васил Левски‘.
Последни премериха сили и отборите от селата. При четири отбора по регламент се игра по схемата на елиминациите. В предварителните срещи жребият отреди да се срещнат отборите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево и ОУ „Васил Левски“ - село Шумата. Мачът завърши при резултат 4:2 за състезателите на Душево.
При втората среща момчетата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и село Петко Славейков победиха ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница с резултата 5:1. В мача за третото място победители станаха състезателите от село Шумата. В спора за първо място се наложи
отборът на село Душево, който победи момчетата от село Петко Славейков с резултат 4:2.
 
Победилите отбори в отделните възрастови групи получиха красиви купи, всички отбори - футболни топки, а класиралите се на първите три места - грамоти.
 
Областният етап от „Ученически игри“ се играе съгласно правилата през месец март. Да пожелаем успех на отборите класирали се нагоре в надпреварата.
 
На 2 ноември на стадион „Раковски“ ще се проведе общинският етап от игрите по лека атлетика. Участие са заявили 4 отбора.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi