Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.10.2022

В Севлиево представиха автобиографичната книга на Петко Хинов " Моята България, моят Китай"



В Севлиево представиха автобиографичната книга на Петко Хинов " Моята България, моят Китай"
​Кметът д-р Иван Иванов откри събитието

"Тази година Петко Хинов щеше да навърши 50 години. Тук сме, за да почетем годишнината му с представяне на делото на неговия живот - в автобиографичната си книга "Моята България, моят Китай" Хинов описва непревземаемата си любов към двете страни и двата народа, която ориса целия му земен път", каза кметът д-р Иванов.

По думите на кмета "Хинов беше един от най-светлите и ерудирани хора, които съм срещал". Пословично скромен и работлив, ненадминат преводач от няколко езика, включително и китайски. Благодарение на него Севлиево се побратимява с многомилионен град в китайската индустриална провинция Нанхай.

Често можеше да бъде видян на щанд по време на Празниците на Севлиево, където представяше китайската култура. По всички възможни начини правеше същото и за България в Китай. Той стои в основата на много партньорства и беше радетел за близките отношения между двете държави. Многократно награждаван за приноса си в литературата, превода и културната дипломация, която осъществяваше.

На представянето на книгата и на откриването на изложбата, посветена на Петко Хинов присъстваха и неговите близки - баща му, майка му, сестра му, съпругата му и четирите им деца.

Книгата "Моята България, моят Китай" бе представена със суперлативи от Лиу Сиумин от Институт "Конфуций". Изключително ласкаво се изказаха и от издателството "Изток - Запад" - Любен Козарев и Боян Чуков. Юлиана Томова от "Български бестселър - Национален музей на българската книга и полиграфия" сподели любопитни факти от творческия път на Хинов. Писателят Димитър Томов от същото издателство разказа интересни моменти от познанството си с големия севлиевски писател, поет, преводач и философ Петко Хинов.

Негови творби са в топ 10 на световните бестселъри.

Път към всичките му книги, някои от които за първи път преведени на български език, можете да откриете чрез страницата на фондация "Петко Хинов": https://foundation-petkohinov.com/

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi