Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

08.04.2020

АЛТЕРНАТИВА НА ПЕТЪЧНИЯ ПАЗАР ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА НА ПАНАИРНАТА ПЛОЩАДКА В СЕВЛИЕВО ДО КРАЯ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ 

 

По този начин Община Севлиево дава възможност на местни производители да продават продукцията си при спазване на безопасно разстояние

 

На панаирната площадка в Севлиево ще бъде обособен район, където земеделски производители  ще могат да продават част от продукцията си директно на потребители от общината. Това стана факт след като министърът на здравеопазването със заповед възложи на местните власти да организират функциониране на кооперативните и фермерските пазари, за осигуряване достъп на производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител.

В изпълнение на заповедта Общинският кризисен щаб реши да се обособи район на панаирната площадка и със заповед на кмета д-р Иван Иванов на „Общински пазари-Севлиево“ ЕООД е възложено да създаде необходимата организация за провеждане на  пазарния ден, който ще бъде в петъчните дни от 8:00 часа до 14:00 часа. Достъпът на клиенти до щандовете на производителите ще е контролиран и задължително ще се изисква спазване на дистанция от 2 м и използване на предпазни средства от гражданите и производителите. Преди и в края на пазарния ден ще се извършват дезинфекционни мероприятия на площадката. Спазването на епидемиологичните мерки за ограничаване на разпространението на коронавирусна инфекция ще се следи строго от служители на Общински инспекторат, РУ - Севлиево и доброволци.

С тази мярка Община Севлиево дава възможност на производители на посадъчен материал и земеделска продукция директно да доставят малки количества на потребители от общината.

Кооперативният пазар ще продължи да работи в ежедневния си режим, съгласно заповед на кмета от 13 март 2020 г., с ограничен достъп за външни търговци.

  ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Дата на качване: 08.04.2020

 ЗАПОВЕД НА КМЕТА НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО Дата на качване: 08.04.2020

« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi