Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

19.05.2022

СПЕКТАКЪЛ „ДАСКАЛОТО Е COOL“ ГОСТУВА В СЕВЛИЕВО



СПЕКТАКЪЛ „ДАСКАЛОТО Е COOL“ ГОСТУВА В СЕВЛИЕВО

Във връзка с превенция на наркотичните зависимости сред подрастващите и преосмисляне на проблема в обществото, здравословни алтернативи на рисковото поведение на подрастващите, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Севлиево организира представянето на театрален спектакъл „Даскалото е COOL“ на Драматичен театър Търговище.

Планирани са две представления в Дом на културата „Мара Белчева“: за учениците от 6 и 7 клас – на 26.05.2022 г. от 13:00 ч., а за учениците от 8 и 9 клас – на 26.05.2022 г. от 14:30 ч.

Пиесата „Даскалото е COOL“, от Джордже Кокош, представлява ретроспективен разказ за ученическите години на три, вече оформени, личности. Всяка една от тях  има възможност да оцени миналите си решения и  действия, и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото.

Стартът на тримата младежи е съвършено различен. Предпоставките им за развитие изглеждат абсолютно предопределени. Срещаме се с младеж от богато семейство, което прави всичко, за да осигури добро бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което привидно е невъзможно да се откъсне  от средата си и  за което  най-светлото бъдеще е да продава наркотици и да краде. Запознаваме се и с едно „мъжко“ момиче, чиито родители са заминали в чужбина, за да могат да осигурят прехраната на семейството си и което се отглежда само.

Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е ясен, но… Но дали всичко е толкова предопределено, колкото изглежда? Дали този, който има всичко, свиква и спира да  го забелязва, а този, който ходи гладен, знае  цената на  всяка троха?

Героите от „Даскалото е COOL“, са изправени пред избор, който  се оказва много по-важен от всички предпоставки, които им дава средата или финансовата обезпеченост.

Авторът ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години -  зрителите , на които този избор предстои. Те нагледно ще видят как можеш да пропилееш живота си, и как можеш да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни.

Актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов влизат в ролите на тийнейджърите, изправени пред съдбоносните решения на възрастта си. Режисьор на постановката е Александър Беровски, сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката към постановката е на Момчил Михайлов.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=XaxNamI3GMo

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi