Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

02.02.2022

НАВЛЯЗОХМЕ В НАЙ-ТЕЖКАТА ФАЗА НА ПЕТАТА ВЪЛНА



НАВЛЯЗОХМЕ В НАЙ-ТЕЖКАТА ФАЗА НА ПЕТАТА ВЪЛНА
Общинският щаб затегна мерките
Заболелите на територията на община Севлиево са вече 5О7 човека, като новите случаи са 121. Трима са починалите от вчера до днес. В болница са 46 човека, а 461 са на домашно лечение. Под карантина са поставени 559 души. Диагностицираните от началото на пандемията са 4 828, а излекуванитее 4 О68.
С оглед увеличаващата се заболеваемост сред населението, Общинският кризисен щаб заседава днес и в отговор на издадените заповеди, взе решение да се преустанови дейността на пенсионерските клубове на територията на общината до края на февруари 2022 г.
По отношение на образователния процес - Областният кризисен щаб реши големите ученици от V до XII клас ще преминат на ротационен принцип на обучение след приключване на междусрочната ваканция. Мярката влиза в сила от 7 февруари, понеделник и ще важи 2 седмици – до 18 февруари, включително. Малките ученици от I до IV клас ще учат присъствено, като продължава и тестването на обучаващите се в клас.
Областният кризисен щаб разпореди още търговските обекти да продължават своята дейност както досега – персоналът се ваксинира или тества и предоставя валидни сертификати, като в същото време има ангажимента да изисква същите от своите клиенти. Капацитетът на заетост остава до 50 на сто.
Общински инспекторат и другите правоимащи контролни органи за прилагане на въведените противоепидемични мерки ще продължат да осъществяват контролна дейност, съобразно правомощията си.
Общинският кризисен щаб призовава гражданите да спазват дистанция, да използват лични предпазни средства, да прилагат всички противоепидемични мерки, да бъдат отговорни към своето здраве и здравето на околните!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi