Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.11.2021

СЕВЛИЕВО Е ДОМАКИН НА ФИНАЛНИЯ КРЪГ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО МОТОКРОС



СЕВЛИЕВО Е ДОМАКИН НА ФИНАЛНИЯ КРЪГ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО МОТОКРОС
На 6 и 7 ноември 2021 г. Община Севлиево и мотополигон „Горна Росица“ ще бъдат домакини на финалния кръг от Републиканския шампионат по мотокрос Grand Prix Севлиево 2021, който съвпада и с провеждането на 26-тото издание на Отборната купа на България по мотокрос. В двата състезателни дни ще бъдат определени шампионите на България във всички класове и възрастови групи, като паралелно със своето индивидуално класиране, мотокросистите ще се състезават и за честа на своите клубове, което придава уникален характер на предстоящото състезание.
 
През изминалите седмици организаторите от Община Севлиево направиха всичко възможно мотополигонът с най-много отличия в света да бъде приведен в отлично състояние, достойно за очакваното състезание в което ще вземат участие 23 клуба и над сто състезатели от България и чужбина. Метеорологичните условията в началото на ноември са меко казано нестабилни и в сутрешните часове близко находящата се река Росица обвива мотополигон „Горна Росица“ в гъста мъгла, затова сутрешната програма на Grand Prix Севлиево 2021 може да преърпи някои промени, но форматът е ясен: събота - свободни тренировки, квалификации и по два манша за класовете МХ50, МХ85 и МХ Сеньор, в неделя - комбинирани тренировки и по два манша за МХ65, МХ2/МХ1 и МХ, след което ще видим и носителите на трофея за Отборната купа на България при юношите (Джуниър) и мъжете.
 
Въпреки, че тази година не изобилстваше от състезания, определено сезон 2021 е един от най-интересните и заплетени сезони през последните няколко години. От всички осем категории на дисциплината, преди финалния кръг е ясен само един шампион и това е Григор Царев (Джи Ар Си моторспорт 2020), който след кръга в Благоевград миналата седмица се окичи със златото за 2021. Във всички останали класове има изявени претенденти за титлата, но дали ще успеят и кой ще се нареди на почетната стълбичка в края на сезона ще стане ясно по време на Grand Prix Севлиево 2021. Сред претендентите е и многократният шампион от Севлиево Хакан Халми, който направи поредния си успешен сезон.
 
При най-малката кубатура с най-младите състезатели на клас МХ50, топ три за момента се очертават Николай Павлов (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, 187 т.), Кристиян Андреев (Алба Дамасцена МСК, 178 т.) и Георги Илиев (МСК Дизел Юнак, 171т.). За клас МХ65, сезонът е доминиран от лидера Дани Цанков (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, 200 т.), Георги Гинов (Мото Спорт Варна, 176 т.) е на втората позиция, а трети е Александър Цветков (МСК Ябланица МХ, 146 т.). В групата на клас МХ85, Венцислав Тошев (Мото Спорт Варна) е начело 186 т., следван от Данаил Стефанов (МСК Ябланица МХ, 166т.), а третата позиция в момента е за Цветан Бузин (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, 128 т.).
 
В големите класове битката ще бъде не по-малко оспорвана, като в клас МХ2 предстои интересно състезание особено на фона на участието на севлиевецът Хакан Халми (НСА Моторспорт) който е назад с точките поради пропуснат кръг, но е в отлична форма и оказва сериозен натиск върху топ три състезателите в момента: Николай Малинов (АИТ Рейсинг Тийм, 189 т.), Димитър Грозданов (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, 157 т.) и Виктор Нейчев (Еърмакс рейсинг тийм, 150 т.). При най-високия клас и кубатура – МХ1, Майкъл Иванов (АИТ Рейсинг Тийм) е с пълен актив от 200 точки, но трябва да затвърди постигнатото през сезона и в Grand Prix Севлиево 2021, за да се награди с поредната шампионска титла и най-малкото - да зарадва своите фенове. Георги Георгиев (Киппен МХ Рейсинг Тийм, 170 т.) и Жулиан Георгиев (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, 162 т.) се разделят само от осем точки в класирането, така че и за двамата ще бъде напрегнато състезание в традиционната конкурента среда.
 
Както вече стана ясно, единственият спокоен състезател за Севлиево е шампионът в клас МХ – Григор Царев (200 т.), но след него положението е традиционно заплетено с 4 състезатели готови да се борят за отличията. На втората позиция в момента се намира Исмет Бекиров (Алба Дамасцена МСК, 137 т.), Юлиян Райчев (Панчо Рейсинг Тийм, 114 т.) е трети, но ще пропусне Grand Prix Севлиево 2021 заради контузия, след него в таблицата са се разположили с по 110 т. Джанмарко Сантучи (АИТ Рейсинг Тийм) и Николай Колев (М6 Ямаха Рейсинг Тийм).
 
При сеньорите от клас MXS, положението е твърде интересно след феноменалното включване в шампионата на Кадир Масар (АИТ Рейсинг Тийм, 150 т.), който до момента има шест победи в шест старта и изостава само с две точки на Васил Стоянов (Киппен МХ Рейсинг Тийм, 152 т.), който имаше една седмица да се възстанови след едно падане в Благоевград, трети в класа е Янко Зоков (АИТ Рейсинг Тийм, 129 т.). Супер Сеньорите от групата МХS55 подобно на колегите си от клас МХS, са сътворили мотокрос математическа загадка с лидер Живко Бонев (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, 165 т.), Кристиан Цанков (МСК Севлиево 2004, 164 т.), Мирослав Христов (Троян Моторспорт 01, 159 т.) и Емил Балджийски (МСК Дизел Юнак 155 т.).
 
Наред с индивидуалните шампиони за годината, по време на Grand Prix Севлиево 2021 ще бъдат излъчени и клубните победители в категориите “Джуниър” (МХ50, МХ65, МХ85, МХ2-младежи) и “Мъже “(МХ1, МХ2, МХ и МХ Сеньор). Като основни претенденти за титлите в двете групи се явяват отборите на клубовете М6 Ямаха Рейсинг Тийм, АИТ Рейсинг Тийм, Еърмакс Рейсинг Тийм, Мото Спорт Варна и Киппен МХ Рейсинг Тийм, но форматэт на Отборната Купа позволява и някои изненади, така че кои ще бъдат носителите на отборните отличия ще разберем в неделя на мотополигон „Горна Росица“, град Севлиево.
 
ЩЕ СЕ ДОПУСКА ПУБЛИКА САМО СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ!
 
Програмата на състезанието можете да откриете в прикачения файл като последвате връзката:
http://sevlievo.bg/uploads/docs/14446_bg_TT%20%D0%A1%D0%95%D0%92%D0%9B%D0%98%D0%95%D0%92%D0%9E_V01_2021.pdf

 



  Дата на качване: 04.11.2021





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi