Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.09.2021

722 ДЕЦА ЩЕ ПЪТУВАТ ДО ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ УЧИЛИЩЕ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА



722 ДЕЦА ЩЕ ПЪТУВАТ ДО ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ УЧИЛИЩЕ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
Общинският съвет утвърди транспортната схема за превоз на деца и ученици на територията на община Севлиево
Предложената транспортна схема за маршрутите и броя на пътуващите деца, и ученици на територията на община Севлиево е съобразена с наличните училищни автобуси, с общинската транспортна схема и специализирания транспорт. Новата транспортна схема обхваща всички пътуващи деца и ученици, които подлежат на задължителна подготовка или обучение от населено място, в което няма детска градина или училище.
През новата учебна 2021/2022 година 722 деца и ученици от община Севлиево и съседни общини ще пътуват до детска градина или училище. 475 от тях ще пътува с 6 автобуса превозни средства, предоставенит от МОН и с 5, които са собственост на СУ „Васил Левски“ - Севлиево, ОУ „Стефан Пешев“ - Севлиево, ПГ „Марин Попов“ - Севлиево и ПГТМ – село Градница. Преимуществени ползватели на училищните автобуси ще са: ОУ „Васил Левски” в Шумата, ОУ „Христо Ботев” в Добромирка, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Петко Славейков, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Градница, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Душево и ОУ „Св. Солунски братя” в село Крамолин.
Останалите 247 пътуващи деца и ученици ще ползват общинската транспортна схема и специализиран превоз.
Средствата за организиране на транспорта се предоставят на общините и се изразходват, съгласно Наредбата за условията и реда за предоставяне на средства за компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за обществени пътнически превози по автомобилния транспорт, предвидени в нормативни актове за определени категории пътници, за субсидиране на обществени пътнически превози по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони и за издаване на превозни документи за извършване на превозите.
 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi