Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ВЕЧЕ ИМА ИНОВАТИВНА СИСТЕМА ЗА ИЗМЕРВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ВЕЧЕ ИМА ИНОВАТИВНА СИСТЕМА ЗА ИЗМЕРВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА

В партньорство с Vivacom и Develiot, Община Севлиево реализира проект за мониторинг на качеството на атмосферния въздух. Смарт решението предлага цялостно наблюдение на ключови параметри за оценка на въздуха.

Станцията измерва основните замърсители, сред които ниво на въглероден окис, фини прахови частици, влажност, атмосферно налягане, скорост и посока на вятъра. Измерванията се предават към централизирана платформа за визуализация, съхранение и анализ на данните.

Системата за мониторинг е базирана в облачна платформа и се управлява лесно чрез интуитивен интерфейс и устройство с достъп до Интернет. Настройва се според нуждите на потребителя и показва разпространението на замърсяването и данните за качеството на въздуха, включително по часове.

За още по-голямо удобство тя предоставя и възможност за анализ на данните в реално време, което е предпоставка за своевременно откриване на нерегламентирано замърсяване, извършване на проверка и предприемане на бързи мерки.

Освен общината, гражданите също получават възможност да се информират за качеството на въздуха. Публично достъпната част на платформата визуализира средночасовите стойности от измерванията, разполага с индекс на качеството на атмосферния въздух и с архив на средночасовите измервания.

Качеството на въздуха е един от най-големите проблеми на съвременния град. Системата за мониторинг може да подобри градската среда и да спомогне за повишаване на качеството на живот на гражданите в общините с монтирани подобни системи.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi