Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.03.2021

ЗАЯВКИ ЗА ПАЗАРУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА КАРАНТИНА, ОТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА, КОИТО СА В НЕВЪЗМОЖНОСТ ИЛИ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ СЕ ПРИЕМАТ НА ТЕЛЕФОН



ЗАЯВКИ ЗА ПАЗАРУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА КАРАНТИНА, ОТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА, КОИТО СА В НЕВЪЗМОЖНОСТ ИЛИ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ СЕ ПРИЕМАТ НА ТЕЛЕФОН 0879 258 424

Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите) до дома на потребителя, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите) може да заявите на телефон 0879 258 424 - Павлина Савчева – организатор дейности.

Право да ползват услугите имат хора от града и селата, които са:

  • Възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване;
  • Хора с увреждания;
  • Възрастни в риск (в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами).

Дейностите се финансират по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, като безвъзмездната финансова помощ за дейностите по процедура BG05M9ОP001-2.101 ,,Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” е в размер на 160 500,00 лева - размерът на европейското финансиране е 136 425,00 лева (85%), а размерът на националното съфинансиране – 24 075,00 лева (15%).

Основната цел на дейностите по Компонент 3 е да се подкрепят жителите на община Севлиево, които са застрашени в най-голяма степен, чрез създадената мрежа за услуги в домашна среда, която осигурява жизненоважни продукти и услуги за населението.

Пазаруването и заплащането на сметки се извършва от 10 асистента за града и селата, като всички те са снабдени с нужните лични предпазни средства и служебни карти, с които да се легитимират. Към настоящия момент по проекта се обслужват 98 лица от града и селата Добромирка, Градница, Душево, Богатово, Търхово, Ряховците, Ловнидол, Шумата, Петко Славейков, Крушево, Сенник, Бериево.

Първоначално планирания край на дейностите (31.12.2020 г.) бе удължен със сключен анекс към договора, като бюджетът на проекта остава същия. Дейностите ще се изпълняват до 15.06.2021 г.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi