Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

12.02.2021

ЗАПОЧВА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ



ЗАПОЧВА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ
ЗАПОЧВА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ
ЗАПОЧВА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ

Областният управител и кметът на Севлиево посетиха Спешна помощ

Областният управител Невена Минева заедно с директора на Центъра за спешна медицинска помощ – Габрово д-р Георги Шандурков посетиха Централния филиал на Центъра, където стартираха дейности от мащабния инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Пред директора на Центъра за спешна медицинска помощ областният управител отбеляза, че е щастлива да види началото на сбъдването на една голяма мечта за модернизиране на системата, защото „всеки наш съгражданин има право на равен достъп до здравни грижи и съвременна медицина“.

„Това е важна стъпка в тази посока. Всички знаем, че началото е най-трудно, но е основополагащо за бъдещите резултати“, сподели още Невена Минева, която посети и филиала на ЦСМП в Севлиево. Там заедно с кмета на общината д-р Иван Иванов, директора на РЗИ – Габрово д-р Николай Пенчоков, директора на ЦСМП – Габрово д-р Георги Шандурков, както и началника на филиала обсъдиха организацията по предстоящите ремонтни дейности.

Предвидени са ремонтни дейности за всички филиали на Спешна помощ на територията на област Габрово, които включват преустройство и реконструкция на съществуващите Приемни лекарски кабинети, манипулационни, санитарни възли, помещения за дезинфекции и складове. За всички филиали ще бъдат изградени или реконструирани съществуващи такива зони за санитарните автомобили и техническото обезпечаване на тяхната готовност за работа. Освен ремонтни дейности в проекта е включено и обзавеждане за филиалите – в това число и съвременна апаратура, необходимо за изграждането на модерен спешен център.

В рамките на проекта напълно обновени и модернизирани ще бъдат 237 обекта в страната, в т.ч. 27-те центъра за спешна медицинска помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те спешни отделения в държавните лечебни заведения. Основната цел е осигуряване на подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване качеството и безопасността при оказването на медицинска помощ, в т.ч. и подобряване на достъпа за лица с увреждания.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi