Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.02.2021

СТАРТИРА STEM ПРОЕКТ В ПГМЕТ "ГЕН. ИВАН БЪЧВАРОВ



СТАРТИРА STEM ПРОЕКТ В ПГМЕТ "ГЕН. ИВАН БЪЧВАРОВ

Областният управител и началникът на РУО – Габрово посетиха ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, запознаха се с проекта, който ще бъде финансиран по Националната програма Изграждане на училищна STEM среда”

Областният управител Невена Минева и началникът на РУО – Габрово Георги Маринов бяха на неофициално посещение в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево. Поводът за визитата е одобреният проект на гимназията по Националната програма Изграждане на училищна STEM среда” с максимален размер на финансиране – 300 000 лв. Това е единственото училище към този момент на територията на община Севлиево, където ще се реализира STEM проект. Гостите бяха посрещнати от директора Ани Андреева и екипа по проекта, заедно те представиха концепцията си за STEM център „ИНТЕРА“, която предстои да бъде реализирана до началото на Новата учебна година. 

По своята същност това ще е уникален и модерен център, където учениците по нов и модерен начин ще учат като съчетават обучението в различни области на познанието с експериментални дейности. В динамична среда и мултифункционални зони ще се реализират интегрирани уроци, основани на проектно-базиран метод. „Това ще е място за среща на учениците с изследователи, специалисти и родители, в своеобразен мост между училищната среда и местния бизнес.“ – споделят учителите. Всичко това ще е разгърнато на площ, обхващаща – творчески център, изследователски център, еколаборатория, зона „Динамика“ и зона „Релакс“. 

     В разговор с областния управител и началника на РУО – Габрово екипът по проекта сподели своите очаквания, че по този начин ще се изгради подкрепяща среда, в която образованието се приема като ценност, а ученикът ще е в центъра – с активно участие и ангажираност. Това е още една стъпка в посока усъвършенстване на професионалното ориентиране и информиран избор за професия – основен приоритет в работата на областния управител, съвместно с всички заинтересовани институции. 

Невена Минева благодари за усилията на директора и преподавателите за това децата да имат различно отношение към образователните институции, а така също и за подкрепата, която им оказват, за да разгръщат своя потенциал – доказателства, за което са множеството отличия и признания за успехите на техните ученици. 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi