Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.01.2021

МОЩЕН ЦИКЛОН УСЛОЖНЯВА ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ



МОЩЕН ЦИКЛОН УСЛОЖНЯВА ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ

От АПИ съветват да не тръгваме на път, ако не се налага

 

Заради интензивните снеговалежи и бурен вятър се образуват навявания и преспи, което усложнява обстановката в Северна България. Шофьорите да не тръгват на път към тази част от страната, ако не е необходимо. За това призова на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

 

В Източна България днес е определен оранжев код за потенциално опасно време в областите: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол и жълт код за областите: Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има обилен снежовалеж с бурен вятъри навявания.

 

1320 машини борят снега по пътищата на страната, където с падането на температурите заради връхлетелия ни мощен циклон се очакват и поледици. 

Ако се налага пътуване, шофьорите да тръгват с автомобили, оборудвани с вериги и подготвени за зимните условия, апелират още от Агенция "Пътна инфраструктура". 

 

Където е необходимо, ще бъде ограничавано временно движението, за да се извърши снегопочистване и ще се осигури безопасносното пътуване на всички, заяви председателят на АПИ.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi