Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.01.2021

ПРОЕКТИ ЗА НАД 16 МЛН. ЛВ. ИЗПЪЛНЯВА ОБЩИНА СЕВЛЕВО ПРЕЗ 2021 Г.



ПРОЕКТИ ЗА НАД 16 МЛН. ЛВ. ИЗПЪЛНЯВА ОБЩИНА СЕВЛЕВО ПРЕЗ 2021 Г.

Това съобщи кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов по време на общественото обсъждане на бюджета. 

 

През тази година ще се работи по проект “Изграждане на мултифункционално спортно игрище в ОУ “Христо Ботев” по програма за развитие на селските райони. Проектът възлиза на 116 566.18 лв. и е насочен към подобряване условията на живот и достъп до качествена спортна инфраструктура, облагородяване на градската среда сред живеещите в Севлиево. 

 

Продължава и санирането на блокове. Със 1 482 259.06 лв. по проект "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Севлиево” по оперативна програма "Региони в растеж” ще бъдат санирани блок 129 на ул. “Стара планина", блок 2 на ул. “Хаджи Димитър” и блок 3 на ул. “Раковска". По друг проект на стойност 1 480 096.19 лв. ще бъдат санирани многофамилни жилищни сгради на адрес: ж.к. "Митко Палаудов” 5, ул. "Стефан Пешев” 18 и ул. "Ален Мак" 4. Продължава и реконструкцията на улици в град Севлиево по програмата за развитие на селските райони, като предстои ремонт и рехабилитация на улични и тротоарни настилки на улиците "Цар Симеон", “Росица" и “Стара планина" на обща стойност 1 329 619.76 лв. 

 

Продължава изпълнението и на проект "Реконструкция на Източен водопровод, клон от ПСПВ “Стоките” до разпределителна шахта при с. Буря - с. Добромирка - ЕТАП I, общо 3 784.49 м). Средствата в размер на 5 386 113.84 лв. бяха отпуснати целево от бюджета на МРРБ за капиталови разходи с цел подмяна на стария и амортизиран преносен водопровод в най-проблемната му част от трасето, за трайно и устойчиво елиминиране на загубите на вода по преносната мрежа към населените места с централно водоснабдяване, което ще осигури непрекъснатост на водоподаването към тези населени места. 

 

През настоящата година се извършва също “Основен ремонт, реконструкция и закупуване на обзавеждане на ДГ "Мечо пух" в село Петко Славейков - база за изнесено обучение в с. Душево” по Програмата за развитие на селските райони. Проектът е на стойност 910 567.12 лв.

 

„Равен шанс за всички“ ще имат и през тази година децата в ранна детска възраст и техните семейства за подобряване достъпа до здравна грижа, семейно консултиране и формиране на родителски умения за подобряване на семейната среда, повишаване на училищната готовност на децата за постъпване в училище, предотвратяване на настаняването на деца в специализирани институции, постигане на устойчивост и развитие на създадените по проекта за социално включване услуги. Отпуснатите средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са в размер на 1 297 412.22 лв. От началото на изпълнението на дейностите по проекта до настоящия момент в различните услуги са обхванати над 600 деца и техните семейства. 

 

В етап на изпълнение е и проектът „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания–Компонент 3“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Дейностите са обезпечени със 160 500 лв. и включват подкрепа по време на въведеното извънредно положение и съпътсващия го наложителен период на социална изолация, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда с цел ограничаване контактите между хората, като бъдат подкрепени лицата, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19.

 

А 14 760.90 лв. са предвидени за "Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“ по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Общата цел на проектното предложение е свързана с намаляване броя на живеещите в бедност, чрез осигуряване на храна за хората, засегнати в най-висока степен от пандемията COVID-19 и последиците от нея. 

 

Предстои изпълнението и на още проекти като изграждането на втори и трети етап на велоалеята, ремонт на улици и др., финансирани от Министерство на финансите с постановление на Министерски съвет. Проект„Изграждане на велосипедна алея в зоната за крайградски отдих в град Севлиево“ е на стойност 1 730 000 лв. 

 

Сумата от 3 684 000 лв.  е за реконструкция и рехабилитация на улиците „Стоян Бъчваров, „Александър Стамболийски“, „Княз Александър I Батенберг“, „Иван К. Устабашиев“, „Опълченска“, „Марин Попов“ и „Стара планина, където се предвижда подмяна на бордюрите, ремонт на тротоарните настилки, преасфалтиране, нова вертикална и хоризонтална маркировка. 

 

Реконструкцията и рехабилитация на улиците „Гочо Москов, „Сава Тошев“, „Стефан Караджа“, „Мара Гидик“, „Хаджи Ангел“, „Никола Дабев“, „Света Троица“, „Иван Преснаков“ и „Георги Златев“ възлиза на 2 750 000 лв., където също ще се подмянят бордюрите, ще се ремонтират тротоарните настилки, ще се преасфалтират и ще се положи нова вертикална и хоризонтална маркировка. 

 

 

 

 

 

 





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi