Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.12.2020

Община Севлиево обявява прием на Заявления за ползване на социалната услуга „Топъл обяд“



ОБЯВА

Във връзка с изпълнението на проект „3-1 - Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Севлиево“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020г. Община Севлиево обявява прием на Заявления за ползване на социалната услуга „Топъл обяд“

Операция „3-1 - Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19” е планирана в отговор на пандемията от COVID-19 в страната и осигурява подкрепа за задоволяване на базовата нужда от храна на хората, които се нуждаят от социална закрила в най- висока степен. Услугата ще се предоставя всеки  работен  ден от седмицата за периода от 18.01.2021 г. до 27.04.2021 г. в Домашен социален патронаж гр. Севлиево, ул. „И. К. Устабашиев” №12.

Целевите групи по проекта за предоставяне на топъл обяд са: 

  • Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
  • Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Към заявлението се прилагат следните документи:

• документ за самоличност (за справка);

• документ за самоличност на законния представител - родител, настойник, попечител (за справка);

• експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (копие); протокол на ЛКК, доказващ, че кандидатът е с ограничения или в невъзможност за самообслужване (копие).

Желаещите да ползват услугата следва да подават Заявление по образец /Приложение 2/ в Домашен социален патронаж – гр. Севлиево, ул. „И. К. Устабашиев“ №12

Комисия, определена със Заповед на Кмета на Община Севлиево ще разгледа всички постъпили заявления и ще изготви списък /Приложение 1/, чрез който Дирекция „Социално подпомагане“ ще установи принадлежността на лицата към целевата група, както и наличие или липса на двойно финансиране.

Дейността по предоставянето на топъл обяд ще стартира на 18.01.2021 г.

За справки и допълнителна информация – 0675 396 216 – Маргарита Балджиева

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi