Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.12.2020

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА 8 380 000 ЛВ ЗА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ В СЕВЛИЕВО



ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА 8 380 000 ЛВ ЗА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ В СЕВЛИЕВО
На свое заседание днес Министерски съвет взе решение за финансиране на инфраструктурни обекти в Севлиево на стойност 8 380 000 лв.
Продължава се политиката за поетапно справяне с водния проблем в общината, като за целта са заделени 3 900 000 лева - за финансиране на обект „Източен клон от ПСПВ „Стоките до разпределителната шахта при с. Буря-с. Добромирка – Етап I, участък 3.
С това правителството изпълни ангажиментите, поети по време на посещението на премиера Бойко Борисов да продължи подкрепата от държавата за решаване на водните проблеми в цялата област.
Преди два месеца държавата осигури други 6 400 000 лева за изпълнение на обекти за подобряване на водоснабдяването на населените места в Община Севлиево.
Министерски съвет одобри днес и допълнителни разходи в размер на 4 480 000 лева за ремонт на улици и за доизграждане на велосипедната алея в зоната за крайградски отдих в Севлиево.
Улиците „Гочо Москов, „Сава Тошев“, „Стефан Караджа“, „Мара Гидик“, „Хаджи Ангел“, „Никола Дабев“, „Света Троица“, „Иван Преснаков“ и „Георги Златев“, които са в обхвата на обект „Инженеринг: проектиране и ремонт на улици в град Севлиево“ са част от основната улична мрежа на града и ежедневно се ползват от голям брой жители на Общината. За ремонтирането на проблемните участъци от горепосочените улици са необходими 2 750 000 лв., с което ще се подобри жизнената среда и ще се осигури безопасното движение на жителите на град Севлиево.
През 2018 г. със средства от капиталовата програма на Общината беше реализиран първият етап от обект „Изграждане на велосипедна алея в зоната за крайградски отдих в Севлиево“. За втори и трети етап от проекта са необходими средства в размер на 1 730 000 лв., днес бяха гласувани от Министерски съвет.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi