Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


НА ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ В ДЕНЯ НА ГРАДА ВРЪЧИХА ПОЧЕТНИТЕ ЗНАЦИ НА ЗАСЛУЖИЛИ СЕВЛИЕВЦИ



НА ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ В ДЕНЯ НА ГРАДА ВРЪЧИХА ПОЧЕТНИТЕ ЗНАЦИ НА ЗАСЛУЖИЛИ СЕВЛИЕВЦИ
200 нови работни места до края на 2021 г. обеща Джузепе Русо - изпълнителен директор на “Хитачи АББ Пауър гидс България” ЕООД, който бе удостоен с “Почетен знак - Севлиево”
Тържественото заседание на Общинския съвет в Севлиево откри председателят Здравка Лалева. “По стара българска традиция днес почитаме света Петка българска. Тя е закрилница на най-ценното за един човек - семейството, децата и рода. Нека и в тази трудна за всички година, закриля вас и вашите близки. Желая Ви да бъдете здрави, добри и успех в делата ви”, обърна се тя към присъстващите и даде думата на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.
“През годините за нас този ден се утвърди като символ на родолюбието и на духовните устои. Днес е ден на града, но този празник не се случва само на градския площад - той е в сърцето на всеки от нас!”, каза кметът. По думите му “на този ден по неповторим начин се преплитат минало и настояще, възрожденският дух, пословичното трудолюбие и предприемчивост на севлиевци. Днес ние се гордеем с историята си и с достойните дела на нашите предци, защото това, което имаме е съградено с усилията на поколения преди нас - то е здравата основа, върху която днес градим утрешния ден”. Д-р Иванов акцентира на “сложно време, в което живеем и беше категоричен, че “това не бива да ни обезкуражава - севлиевци са преживели много сложни моменти и винаги са успявали да се мобилизират по такъв начин, че да продължат още по-устойчиви, по-смирени и по-мъдри по пътя, начертан им от съдбата”.
В словото му прозвуча призив за единство, “за да преодолеем един критичен да света момент - със силата на духа, с познанията си, с любов и търпение. Вярвам, че всяка криза е повод за ускорено развитие и ние рябва да подходим прагматично към всички потенциални възможности”. Той благодари на всички севлиевци, които с труда си ежедневно утвърждават Севлиево като красив и съвременен български и европейски град. Обърна се с признателност и към многобройните инвеститори, “които с годините се превърнаха в част от живия организъм на този град” и мило благодари на талантливите млади хора, които прославят Севлиево със своите постижения в различни сфери.
По традиция бяха връчени официалните отличия, с които Общинския съвет е удостоил физически и юридически лица за заслугите и приноса им за развитието на Община Севлиево.
Досьо Досев бе удостоен със званието “Почетен гражданин на град Севлиево” за изключителни заслуги и постижения в областта на спорта, стопанския и обществения живот в Община Севлиево.
“Почетен знак - Севлиево” за големи заслуги и постижения в различни области на обществения живот получиха:
Джузепе Русо - изпълнителен директор на “Хитачи АВВ Пауър гридс България" ЕООД, читалище “Развитие - 1870”, Дарина Цонкова, Мария Петкова, Христофор Лалев, Галя Христова, Цветан Макавеев.
Поздравителни адреси пристигнаха от: председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, от народни представители, кметове на побратимени градове на български общини.
За всички жители и гости на града имаше празничен концерт-спектакъл на ансамбъл "Българе".

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi