Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.10.2020

ПОВЕДОХА СЕ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2020/2021 г.



ПОВЕДОХА СЕ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2020/2021 г.
 
След 10-годишно прекъснаве, на стадион „Раковски“ отново се проведоха състезанията по лека атлетика за възрастова група 5-7 клас. При средношклолците 8-10 клас противник на атлетите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ не дойде на стадиона, въпреки подадените заявки за участие от две училищата – СУ „Васил Левски“ и ПГ „Марин Попов“.
При възрастова група 5-7 клас на старт застанаха отборите на СУ ‚Васил Левски“, ОУ „Стефан Пешев“ и ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ - с. Душево.
Младите лекоатлети се състезаваха в дисциплините: тласкане на гюлле (за момичета 3 кг. и съответно 4 за момчета), и бегови дисциплини както следва: 100 метра гладко бягане за момичета и момчета, 400 метра за момчета и момичета, 800 метра за момчета и щафета 4х100 метра за момчета и момичета.
Отборите са съставени максимум от 8 момчета и 8 момичета. Всеки отбор има право да участва с двама състезатели в дисциплина, а всеки състезател има право да участва в три дисциплини. Класирането е отборно и индивидуално. Крайното класиране на отборите се получава по точкова система, след сумиране на резултатите от всички дисциплини.
След сумиране на резултатите, класирането при 5-7 клас е:
МОМЧЕТА
I място – СУ „Весил Левски“ - 104 т.
II място - ОУ Св. Св. Кирил и Методий“ – 81 т.
III място - ОУ „Стефан Пешев“ – 66 т.
МОМИЧЕТА
I място – СУ „Весил Левски“ - 85 т.
II място - ОУ Св. Св. Кирил и Методий“ – 57 т.
Съдиите на състезанията определиха като най-комплексни състезатели при момичетата Кристияна Тодорова от СУ „Весил Левски“ и Дамян Солучков от СУ „Весил Левски“.
Юношите и девойките на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ тласкаха гюлле и пробягаха беговите дисциплини за тяхната възрастова категория за проверка моментното състояние на състезателите.
Класиралите се отбори на първо място придобиват право за участие в следващия етап на игрите.
Днес, 15 октомври 2020 г., в парк „Казармите“ ще се проведе лекоатлетическата щафета за ученици от 5 до 12 клас, посветена на празниците на Севлиево. Стартът е в 11.00 часа.





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi