Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

11.10.2020

НАД 200 ПТИЦИ ОТ 42 ПОРОДИ ПОКАЗАХА НА ПРАЗНИК АВ СЕВЛИЕВО



Кметът д-р Иван Иванов откри изложбата, която има амбицията следващата година да прерасне в национална
Днес и утре в спортна зала „Дан Колов“ любителите на пернатите ще имат удоволствието да се насладят на изложбата на гълъби и декоративни птици, организирана от „Сдружение на гълъбовъдите и природолюбителите - Севлиево 2010“. Над 200 птици от 42 породи, сред които и изключително редки, могат да видят посетителите.
Кметът на Община Севлиево откри официално събитието и се ангажира с помощта на общината следващата година изложбата да прерасне в национална. В района има много запалени гълъбовъди, които от десетки години отглеждат и селектират шампиони от различни породи.
"От името на Дружеството на тълъбовъдите в Севлиево искам да Ви връча купа и грамота, в знак на благодарност за всичко, което общината и лично Вие направихте през годините, за да не залезе тълъбовъдството в региона, а да продължим да сме сред първите и да развиваме все по-интересни породи", каза председателят на дружуството Васил Василев и удостои кмета с почетните знаци.
Д-р Иванов разгледа изложбата се запозна от близо с последните успехи на севлиевските гълъбовъди - десетки птици - шавмпиони са отгледани именно в Севлиево и са достойни претенденти в множество международни изложби.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi