Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.07.2020

95 ДУШИ ОБСЛУЖВА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ КОРОНАВИРУСА



95 ДУШИ ОБСЛУЖВА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ КОРОНАВИРУСА
Община Севлиево разшири дейностите по проект ,,Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ”- Компонент 3 чрез включване на потребители, които са в уязвимите групи, с цел предпазването и подпомагането им във връзка с разпространението на COVID-19.
В изпълнение на процедурата, към настоящия момент са обхванати 95 лица от целевите групи, които се подпомагат чрез доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.
Право да ползват услугите имат хора от няколко целеви групи:
възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване; лица с увреждания; възрастни в риск (в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот); в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотени родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами).
Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, като безвъзмездната финансова помощ за дейностите по процедура BG05M9ОP001-2.101 ,,Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” е в размер на 160 500 лева - размерът на европейското финансиране е 136 425 лева (85%), а размерът на националното съфинансиране – 24 075 лева (15%).
Заявки за ползване на услугата се приемат на телефон:
0879 258 424 - Павлина Савчева – организатор дейности.
Ангажираните лица за изпълнение на дейностите са снабдени с всички необходими лични предпазни средства и стриктно спазват противоепидемичните мерки. Легитимират се със специална служебна карта.
Лице за допълнителна информация:
Силвия Ангелова – ръководител на проекта - 0675 396 184, 0878 621 353, s_angelova@sevlievo.bg.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi