Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.07.2020

С БЕЗЛИХВЕН ЗАЕМ ДО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ОТ ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЩЕ СЕ ФИНАНСИРА РЕМОНТЪТ НА ПЪТЯ СЕВЛИЕВО - КРУШЕВО - МЛАДЕН - ЯЗ. "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ"



С БЕЗЛИХВЕН ЗАЕМ ДО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ОТ ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЩЕ СЕ ФИНАНСИРА РЕМОНТЪТ НА ПЪТЯ СЕВЛИЕВО - КРУШЕВО - МЛАДЕН - ЯЗ. "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ"

На днешното заседание общинските съветници упълномощиха кмета на Община Севлиево да подготви искане за кредит по финансов инструмент "Фонд за градско развитие за Северна България" и да сключи договор в размер на 1 600 000 лв. с цел осигуряване на част от средствата за реализация на проект с наименование „Ревитализация на археологически парк „Антична и средновековна крепост „Хоталич”, недвижимата културна ценност с категория „национално значение“ - процедура BG16RFOP001-6.002 „Развитие на туристически атракции“, Приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Дейностите, подкрепяни по приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, са насочени към постигане на резултати в реализирането на основните стратегически цели, заложени в Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България с хоризонт 2030 г., което ще доведе до адекватна реализация на неизползвания потенциал на културния туризъм и до неговото устойчиво развитие и бъда отчетени предимствата на многообразието, уникалността и автентичността на ресурсите, за да се постигне баланс между развитието на културния туризъм и опазването на ресурсите.

Приоритетната ос е насочена към реставрация, консервация, опазване, популяризиране и развитие на културното наследство чрез развитие на изцяло завършени и интегрирани туристически продукти за недвижими културни ценности с категория „световно значение“ или „национално значение“. Финансирането по приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“ представлява комбинация от финансиране с безвъзмездни средства и финансиране от финансов инструмент.

Комбинираното финансиране е предназначено за проекти, които нямат потенциал да генерират достатъчно приходи, за да се финансират изцяло чрез финансови инструменти и се нуждаят от безвъзмездно финансиране, за да са финансово жизнеспособни.

Чрез реализацията на проекта ще се създаде интегриран туристически продукт, който да се рекламира и да привлича посетители от страната и чужбина, с потенциал за възвръщаемост в проекта.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi