Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.05.2020

ОБЩИНА СЕВЛИEВО НАГРАЖДАВА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ



ОБЩИНА СЕВЛИEВО НАГРАЖДАВА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ

По повод 24 май - Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост, Община Севлиево награждава изявени зрелостници, които завършват средното си образование с отличен успех и са завоювали призови места на национални конкурси и олимпиади.

Наградените зрелостници, завършващи обучението си в ПГМЕТ "Генерал Иван Бъчваров" са следните:

СТИЛИЯН ИЛИЕВ
Ученикът е с успех 6.00 за целия курс на обучението и е знаменосец на училището. Активно се включва в училищни и извънучилищни мероприятия - като организатор и като участник.

МИРЕЛА НИКОЛОВА
Тя също е с отличен успех и е активен член на Ученическия съвет, а през учебната 2019/2020 г. e и негов председател. Спечелила е първо място в Национален конкурс "Мила Родино", посветен на 140 годиkr от Освобождението на България. Избрана е за Доброволец на годината за 2018 г. в категорията "Най-активен доброволец – ученик". Заема трето място в Националния фестивал "Наука на сцената" през 2016 г. Второ място в общински конкурс „Коледна картичка“ през 2017 г. Всяка година има много добри изяви в училищния фестивал на самодейността.

ПРЕСЛАВА КОЛЕВА
Ученичката през целия период на обучението си е с отличен успех. Активен член на Ученическия съвет, заела е трето място в Национален конкурс "Мила Родино" през 2017 г.

РАДОСЛАВ ХРИСТОВ
Заема второ място в Национален конкурс "Мила Родино" през 2017 г. Има отлично представяне в Национално състезание по природни науки и екология през ноември 2018 г.

ДРАГОМИР ДЕНЧЕВ
Ученикът е показал специални интереси и способности по отношение на техническите дисциплини. Още през за 2016/2017 г. е класиран на трето място в областния кръг на олимпиадата по техническо чертане. Нееднократно и системно е представял училището на Национални олимпиади по техническо чертане. Последните три години (2017 - Варна; 2018 - София и 2019 – София) заема призови места и получава оценки „Отличен". Две поредни години участва в състезанието „Най-добър техник в машиностроенето“, където също се класира на челни позиции. През 2016 г. получава специална награда в конкурса „Природата в мен“ на Природен парк „Българка“.

ИБРАХИМ КИСЬОВ
Отличник и е стипендиант на „Сдружение 21 век“ за 2018 г. с множество постижения през годините, сред които първо място в конкурс с проекта си „Малка хидроелектроцентрала“, както и в конкурса „Най-добра иновативна идея“, а с проект на тема „Геотермални иновации“ бе награден с посещение на Европейския парламент в Брюксел. Класиран е на трето място в Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние“ – град Варна. С първо място бе отличен и проектът му „Електричество от отпадни води“ на Национален конкурс по наука, техника и технологии за ученици от 8 до 12 клас в Кранево, както и още редица постижения.

ХАКАН ЧИРАК
Той е отличник и стипендиант на „Сдружение 21 век“ за 2019 г. Заема първо място в конкурс с проекта си „Хидравлична ръка на робот“ още в 9 клас. Класиран е на трето място в Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние“ – Варна, където представа своя доклад на тема „Електричество от отпадни води“. С първо място е отличен и проектът му на Национален конкурс по наука, техника и технологии с ученици от 8 до 12 клас в Кранево.

Наградените зрелостници от Средно училище „Васил Левски“ в Севлиево са следните:

ВИКТОРИЯ ЦВЕТКОВА
Ученичката е с успех 6.00 и участва активно в училищния живот. Печели редица първи места в конкурси и олимпиади, като е носител на отличия в редица международни конкурси.

МИХАЕЛА ДАНАИЛОВА
Тя има отличен успех и редица изяви. Участва в олимпиадите по английски език (общински и областен кръг), математика, български език, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда. Участие в състезанието по творческо писане на английски език.

ТОМАС ДОЙЧЕВ
Той е отличник и е участвал е в различни състезания и олимпиади. Показал е отлични резултати в Математическото състезание „Черноризец Храбър“, Математическо кенгуру, Състезанието по творческо писане на английски език, Международния конкурс „Маската – врата към различен свят“ – 2016 г. Участвал е в общинските и областни кръгове на олимпиадите по математика, български език и литература, биология и здравно образование, география и икономика, химия и опазване на околната среда и английски език, като през тази учебна година се класира за Националния кръг на олимпиадата по английски език, който ще се проведе в края на юни 2020 г.

Община Севлиево поздравява всички наградени и им пожелава нестихващ стремеж към знания и много постигнати върхове!






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi