Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

19.05.2020

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОДОБРИ НОВИ ХЕМОДИАЛИЗНИ АПАРАТИ ЗА МБАЛ "Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ" В СЕВЛИЕВО



МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОДОБРИ НОВИ ХЕМОДИАЛИЗНИ АПАРАТИ ЗА  МБАЛ "Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ" В СЕВЛИЕВО

 

Държавата финансира първите шест, а останалите четири - от Общината и бюджета на болницата, ще се търсят и спонсори

 

Днес Министерски съвет одобри 150 хил. лв. за закупуване на апарати за МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево. По време на брифинга на Министерски съвет вчера министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви: „Взехме решение да осигурим финансово купуването на 6 нови апарата, за да може да се обнови хемодиализното отделение и да бъде със съвременна техника“. Пред медиите той обясни, че до решението се е стигнало след разговор с кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов и директора на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ д-р Пламен Цеков. От общо 12-те хемодиализни апарата, с които лечебното заведение разполага, 6 „са много изхабени и държавата ще осигури средства за закупуването на нови“.

 

„Тази помощ за болницата идва в изключително важен момент", коментира д-р Пламен Цеков, който благодари за навременната реакция на правителството, на министъра на здравеопазването и на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Само 2 са новите апарати за хемодиализа в момента. До края на годината поетапно цялата база в отделението ще бъде обновена със средства от Общината, от бюджета на болницата и от спонсори.

 

„Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов и на министър Ананиев за разбирането и за подкрепата, която правителството ще окаже на болницата в Севлиево. Тези апарати са жизненоважни за пациентите на отделението по хемодиализа“, коментира кметът д-р Иван Иванов.

 

На животоподдържаща процедура в отделението в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево разчитат 35 пациенти от Севлиево, Павликени и околните населени места, а новите апарати ще подобрят значително качеството им на живот и ще направят по-леки процедурите, на които се подлагат.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi