Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.05.2020

ОТВАРЯТ МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО, РАЗРЕШАВАТ СЕ И КОЛЕКТИВНИТЕ СПОРТОВЕ НА ОТКРИТО



ОТВАРЯТ МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО, РАЗРЕШАВАТ СЕ И КОЛЕКТИВНИТЕ СПОРТОВЕ НА ОТКРИТО

 

Община Севлиево разхлабва мерките, въведени заради разпространението на SARS-COV-2 (COVID – 19)

 

Със Заповед на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов отпадат част от забраните, въведени във връзка с разпространението на коронавирус в страната. От утре (14 май) се допуска посещение на Исторически музей – Севлиево, Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, галерия „Видима“, Градска библиотека и библиотеките към читалищата в населените места в общината.

И още – разрешени са прожекциите в кино „21-ви век“ към читалището в Севлиево при допустима заетост 30% посетители от общия брой места в салона. Със заповедта кметът възлага на ръководителите на общинските културни институти да създадат необходимата организация за безопасно посещение от гражданите, както и да осъществяват контрол по спазването на всички изисквания.

От утре става възможно и упражняването на колективни спортове за аматьори, в които участват до 10 човека. Те ще могат да спортуват на: футболните игрища в парк „Черничките“, игрището в „Боровата гора“ до спортна зала „Дан Колов“, игрището в ж.к. „Димитър Благоев“, както и на спомагателните игрища на стадион „Раковски“.

Заниманията ще се организират от треньорите на спортните клубове с предварителна заявка до управителя на „Спортни имоти“ и съгласно изготвен график. Няма да се допускат състезания и публика, както и да се използват бани и съблекални.

Организацията и контролът по спазване на всички мерки, се възлага на управителя на „Спортни имоти“.

Посещението на културни институции и спортът на открито ще се осъществяват само при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, без използване на климатичните инсталации.

Периодичен контрол за спазване на изискванията и прилагането на противоепидемични мерки от гражданите ще осъществява Общински инспекторат.
 



 ЗАПОВЕД НА Д-Р ИВАН ИВАНОВ 13.05 Дата на качване: 13.05.2020





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi