Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

05.05.2020

Телефон за приемане на заявки за пазаруване разкрива Община Севлиево по проект



 

Община Севлиево разшири дейностите по проект ,,Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Севлиево” чрез включване на потребители, които са в уязвими групи във връзка с преодоляване на последиците от коронавируса.

Основната цел на дейностите по Компонент 3, по чиято процедура се изпълнява проекта е да се подкрепят мерките по време на въведеното извънредно положение и съпътсващия го наложителен период на социална изолация, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда с цел ограничаване контактите между хората, като бъдат подкрепени лицата, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19. Предвид разпоредбите за ограничаване на движението Община Севлиево създаде условия за осигуряване на жизненоважни продукти за населението с цел неговата защита.

За целта вече са наети Организатор на дейности, 10 социални асистента (които ще обслужват града и селата от общината) и 1 шофьор.

От 04.05.2020 г, асистентите изпълняват заявки на потребители, които са в невъзможност сами да излизат и които са в рисковите групи за заразяване с инфекции.

Дейностите на асистентите обхващат доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите) до дома на потребителя, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите) при спазване на противоепидемичните мерки. Всички асистенти разполагат със служебна карта, с която да удостоверят дейността си.

 

Услугата могат да заявяват хора от следните целеви групи:

  • Възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване;
  • Хора с увреждания;
  • Възрастни в риск (в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами).

 

Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, като безвъзмездната финансова помощ за дейностите по процедура BG05M9ОP001-2.101 ,,Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” е в размер на 160 500,00 лева - размерът на европейското финансиране е 136 425,00 лева (85%), а размерът на националното съфинансиране - 24 075,00 лева (15%).

 

Заявки за закупуване на храна, лекарства, заплащане на сметки и др. допустими дейности се приемат на следния телефон: 0879 258 424 - Павлина Савчева – организатор дейности

 

Лице за допълнителна информация:

Силвия Ангелова – ръководител на проекта - 0675 396 184, 0878 621 353, s_angelova@sevlievo.bg

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi