Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.05.2020

ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦАТА И ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ ПРЕДОСТАВЯТ ОТ ДЕТСКА ГРАДНИНА „РАДОСТ“ В СЕВЛИЕВО ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ



ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦАТА И ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ ПРЕДОСТАВЯТ ОТ ДЕТСКА ГРАДНИНА „РАДОСТ“ В СЕВЛИЕВО ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

Oт началото на извънредното положениe детска градина „Радост“ в Севлиево подкрепя родителите на децата онлайн чрез затворените групи във Фейсбук. Учителите предоставиха на родителите електронния вариант на учебните помагала, по които работят с децата.

Ежедневно учителите на групите споделят статии за подкрепа на родителите и различни дидактични материали с игрови характер за работа с децата вкъщи. Дидактичните електронни материали са по всички образователни направления, включително и по безопасност на движението – презентации, игри, картинки за оцветяване, пъзели, логически задачи и др.

Децата от детската градина, заедно със своите родители, във времето на изолация отбелязаха различни празници: Лазаровден, Цветница, Великден, Първа пролет, Деня на земята, Деня на детската книга и други. Във всички фейсбук групи учителите отправят предизвикателства към децата и родителите: "Какво приготвих за храна", "Боядисване на великденски яйца", "Аз танцувам", „Йога вкъщи“, „Как да посадим цвете“, „Забавни сандвичи“, „Магическа градинка“ и много други.  В предизвикателствата се включват около 65% от родителите на детската градина като качват снимки, видеозаписи и коментари.

Учителите често поддържат връзка със своите възпитаници чрез видео разговори, за да ги успокоят и окуражат, че скоро всичко ще свърши и ще бъдат отново заедно в детската градина. Те редовно предоставят информация за родителите, свързана с организацията на работата, конкурси и обяви за прием на учениците в първи клас от училищата в града. Предоставени са продуктите на децата по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, които им се полагат до 13 май.  Учителите поддържат връзка по телефона с родителите с цел даване на консултации и насоки.

По време на изолацията Рая Димитрова на 6 години от предучилищната група завоюва 3-то място в конкурса на Русофили за детска рисунка, а Едуарда Мичева от същата група получи своята награда от Ксанти, Гърция.

Чрез онлайн подкрепата от учителите за децата продължава развитието на техните уменията и знания с цел покриване на държавните образователни изисквания за възрастовата им група. Това дава спокойствие на педагогическия персонал, че и тази година, въпреки наложителната изолация заради коронавируса, ще изпрати за училище добре подготвени деца в първи клас.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi