Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.04.2020

НАЕМАТЕЛИ И ПОЛЗВАТЕЛИ НА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ОТ НАЕМ ЗАРАДИ COVID-19 ГЛАСУВА ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА 29 АПРИЛ



НАЕМАТЕЛИ И ПОЛЗВАТЕЛИ НА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ОТ НАЕМ ЗАРАДИ COVID-19 ГЛАСУВА ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА 29 АПРИЛ

По предложение на кмета д-р Иванов поставят под закрила 700 дка вековни гори в района на водохващанията

 

По 28 точки в дневния ред ще дискутират общинските съветници на редовното заседание на Общинския съвет в Севлиево на 29 април (сряда) от 14:00 часа в зала 300 на Община Севлиево. 

Ще бъдат гласувани няколко наредби: допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Севлиево, изменение и допълнение на Наредба за организацията и дейността на клубовете на пенсионерите и хората с увреждания в община Севлиево, както и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост.

Ще бъде представен и отчет за състоянието, управлението и разпореждането с общинска собственост на Община Севлиево през 2019 г. Ще бъде потърсено и съгласието на общинските съветници за освобождаване от заплащане на наематели или ползватели на общинска собственост с ограничена или преустановена дейност, вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредното положение.

Седем от точките от дневния ред са свързани с допълване на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2020 г. като сред тях е и отдаването под наем на части от недвижими имоти - публична общинска собственост за предоставяне на здравни услуги и учредяване безвъзмездно право на управление на част от недвижим имот за осъществяване дейността на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Областна служба „Изпълнение на наказанията” – Габрово, Пробационна служба – звено град Севлиево. Общинските съветници ще гласуват и за разделяне на поземлен имот с идентификатор 65927.501.4379 в град Севлиево и преминаване от публична в частна общинска собственост на проектни новообразувани имоти, както и за предоставяне на земи от общински поземлен фонд на Общинска служба „Земеделие” град Севлиево. 

В рамките на заседанието ще бъдат определени гори във фаза на старост на територията на Община Севлиево в района на водохващанията. Става дума за защитени видове бук, а целта е да се запазят тези вековни дървета, които подпомагат спирането на ерозията. Ще се гласува изменение на решение № 183 от 16.10.2019 г. на Общински съвет – Севлиево, което касае споразумение за съвместно финансиране на изграждането на обходен път на Севлиево.

Сред точките е и предаването на активи, придобити по проект: ”Прилагане на децентрализиран модел за управление на био-отпадъците в общините Севлиево, Дряново и Сухиндол, включително изграждане на необходимата техническа инфраструктура – система за разделно събиране и съоръжения за рециклиране на събраните био-отпадъци”.

В рамките на заседанието ще бъдат представени и няколко отчета: за изпълнените от община Севлиево дейности, заложени в Регионалната програма за управление на отпадъците на Регион Севлиево за 2019 г.; за изпълнение на мерките по Програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива на Община Севлиево за 2019 г.; за изпълнение  на Мерките по Програмата за намаляване нивата на замърсяване и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на град Севлиево за 2019 г. За одобрение ще бъде предоставен Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общински план за развитие 2014-2020 г. за 2019 година.

Общинските съветници ще разгледат и програмата за закрила на детето в Община Севлиево за 2020 година. Ще бъде гласувано изменение на Правила за настаняване на лица, желаещи да ползват услугите на „Регионален хоспис” ЕООД – стационар град Дряново с финансовата подкрепа на Община Севлиево.

По две точки ще бъде търсено съгласието на общинските съветници: за свързано застрояване при границата с поземлен имот № 063009 – общинска собственост, местност ”АЗМАКЪТ” по КВС на землището на село Стоките с ЕКАТТЕ 69417, Община Севлиево и за изменение границите на поземлени имоти с идентификатори 65927.503.30 и 65927.503.300 по кадастралната карта  /КККР/ на град Севлиево, засягащи УПИ ІV и УПИ VІІ, кв.3 по регулационния план на квартал Балабанца, град Севлиево. 

Местният парламент ще гласува дали да бъде разрешено изработването на изменение на Общия устройствен план на община Севлиево, заедно с разрешение за изработване на подробни устройствени планове за промяна предназначението на имоти от землищата на град Севлиево с ЕКАТТЕ 65927. Ще бъде гласуван и проект за отстраняване на непълноти и грешки в КККР на село Кормянско с ЕКАТТЕ 38652, Община Севлиево за имот с идентификатор 38652.29.339 – местен път на Община Севлиево и съседните прилежащи имоти – частна собственост.

Като последна точка от дневния ред общинските съветници ще гласуват за удостояване на Народно читалище „Развитие-1870” с официално отличие „Почетен знак – Севлиево”.

 

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi