Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

06.04.2020

БЕЗ ПЕТЪЧЕН ПАЗАР В СЕВЛИЕВО ДО КРАЯ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ



БЕЗ ПЕТЪЧЕН ПАЗАР В СЕВЛИЕВО ДО КРАЯ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

129 души на територията на Община Севлиево са под карантина

Няма установени болни от коронавирусна инфекция в Севлиево. Пробите на 3 пациенти в инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Ст.Христов“ за COVID-19 са отрицателни. Това стана ясно по време на заседанието на Общинския кризисен щаб, на което кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов информира всички присъстващи за актуалната обстановка и предприетите действия в изпълнение на взетите до момента решения от Областния и Общинския кризисни щабове.

Кметът запозна присъстващите с писмо от министъра на земеделието, храните и горите от 2 април 2020 г., свързано с реализация на продукцията от животински произход. С решение на щаба, петъчния пазар е забранен до отмяна на извънредното положение. Препоръчани са засилен контрол в почивните дни както от страна на Общински инспекторат, така и от служители на РУ-Севлиево по спазване на противоепидемичните мерки от гражданите. Особен акцент в осъществявания контрол е спазване на въведения вечерен час за малолетните и непълнолетните. Мерките трябва да се прилагат стриктно и на всички нарушители да се съставят актове, съгласно разпоредбите за извънредното положение.

Контролната дейност на РУ-Севлиево е насочена основно към гражданите, поставени под карантина, завърнали се от чужбина, които към момента са 129 лица. Установен е един случай на неспазване на карантината в село Шумата и е образувано досъдебно производство.

Представителят на Областна дирекция по безопасност на храните информира присъстващите за обектите за хранене, които са получили разрешение да работят чрез кетъринг услуги или чрез пакетирани храни при стриктно спазване на хигиенните норми и с лични предпазни средства. От проверките на РЗИ е установено, че два обекта за хранене не спазват забраните за работа, за което са им наложени санкциии.

Служителите на Общински инспекторат, при извършване на проверки по спазване на противоепидемичните мерки, са установили работещ кафе-автомат на открито, за което на собственика е съставен акт. В дейността си служителите на инспектората акцентират върху информирането на гражданите за необходимостта от спазване на мерките за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

Беше обсъдена и организацията на дейността на доброволческия екип към общината. В състава му са включени 56 души, които освен лични предпазни средства, ще носят специални баджове и жилетки при извършване на доброволческа дейност.

Във връзка с предстоящото получаване на пенсиите от 7 април до 20 април, с оглед гарантиране на реда и спазване на противоепидемичните мерки от страна на възрастните хора, е създадена организация за засилено присъствие от служители на РУ – Севлиево и Общински инспекторат на местата, където се очаква струпване на повече хора – офисите на банките и Изипей, пощенските клонове и големите вериги магазини.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi