Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.03.2020

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО С РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ В МЕСТАТА С ПОВЕЧЕ ХОРА, ЗАВЪРНАЛИ СЕ ОТ ЧУЖБИНА  



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО С РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ В МЕСТАТА С ПОВЕЧЕ ХОРА, ЗАВЪРНАЛИ СЕ ОТ ЧУЖБИНА   

 

Това е едно от решенията, взети на заседанието на Общинския кризисен щаб

 

По време на редовното заседание на Общинския кризисен щаб днес кметът на Община Севлиево д-р Иванов информира присъстващите за предприетите действия и взети решения от Областния кризисен щаб. Предложена е мярка за въвеждане на вечерен час във общините на област Габрово за малолетни и непълнолетни лица до второ нареждане.

Мярката е обоснована от извършения до момента контрол от органите на МВР и РЗИ, които констатират наличие на групови събирания на младежи, неспазващи изискванията за социална дистанция. По-късно през деня със Заповед на кмета тази мярка беше наложена и на територията на Община Севлиево и влиза в сила утре за неопределен период от време.

От извършените контролни дейности на РУ-Севлиево към ОДМВР Габрово, Общински инспекторат, РЗИ и ОДБХ е констатирано, че няма нарушения в обектите, които работят.

Към момента контролната дейност  РУ-Севлиево е насочена основно към гражданите, поставени под карантина, завърнали се от чужбина. Установен е един случай на неспазване и са предприети необходимите действия.

Предприемат се действия за допълнителна разяснителна кампания в местата, където са установени по-голям брой лица, завърнали се от чужбина.

По време на срещата д-р Иван Иванов обяви, че е отправил апел към севлиевци за набиране на доброволци, които при необходимост ще подпомогнат дейностите на институциите в услуга на гражданите. Предложи също да се извършва масирана дезинфекция пред големите вериги хранителни магазини и публични открити пространства, банки, офиси, аптеки.

Обсъди се конкретната необходимост от предпазни средства за лицата, които ще са на първа линия при справяне с епидемичната ситуация.

Днешното заседание на кризисния щаб приключи с няколко взети решения. На първо място бе обявяване на вечерен час за малолетни и непълнолетни лица; издадена е препоръка на РЗИ да връчи задължителни предписания за допълнителни дезинфекционни мероприятия пред  веригите хранителни магазини, където е основния поток от клиенти. Прието беше и да започне създаването на база данни с доброволци, които при необходимост ще бъдат включени в услуга на гражданите. Продължава ежедневният контрол от Общински инспекторат и РУ-Севлиево включително и в почивните дни за спазване на въведените мерки в условия на извънредно положение. Прието беше още да се извършва допълнителна разяснителна кампания в местата, където са установени по-голям брой лица, завърнали се от чужбина.

Редовното заседание на Общинския съвет, планирано за 31 март, се отменя.

КРИЗИСНИЯТ ЩАБ УМОЛЯВА ГРАЖДАНИТЕ ДА ПРЕДПРИЕМАТ СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ И ДА СИ ОСТАНАТ У ДОМА!

В СЛУЧАЙ НА ИЗЛИЗАНЕ НАВЪН - ВСИЧКИ ДА БЪДАТ С ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА И СТРИКТНО ДА СПАЗВАТ УКАЗАНИЯТА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ!

ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0675 396 112

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi