Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

18.03.2020

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПРИЕ КРИЗИСНИЯТ ЩАБ В СЕВЛИЕВО



ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПРИЕ КРИЗИСНИЯТ ЩАБ В СЕВЛИЕВО

 

На днешното заседание на Общинския кризисен щаб кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов запозна присъстващите с новите заповеди, издадени от министъра на здравеопазването и директора на РЗИ – Габрово.

Д-р Цеков, управител на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, запозна щаба с актуалната обстановка по отношение на лекувани в момента пациенти, настанени в различните отделения на болничното заведение. В лечебното заведение няма пациенти със съмнения за коронавирус или контактни с болни. Целият персонал на болницата е запознат със заповедите на министъра на здравеопазването №РД-01-129/16.03.2020 г. и №РД-01-130/17.03.2020 г. МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ е в готовност за работа при случаи на пациенти с COVID-19. Обезпечени са и се използват лични предпазни средства от медицинския и помощен персонал. Създадена е организация за прилагане алгоритъма за действие при съмнение за заболяване от коронавирусна инфекция.

Ежедневен е контролът от служители на Районно управление-Севлиево към ОДМВР Габрово, ОДБХ Габрово, РЗИ и Общински инспекторат за спазване на всички издадени заповеди.  Проверени са работещи обекти – хранителни магазини, аптеки, транспортни фирми, банки, пощенски клонове, офиси на различни институции за спазване изискванията за дезинфекционни мероприятия и прилагане на лични предпазни средства от служителите. Акцентирано е върху организацията за работа с граждани и недопускане струпване на големи групи хора.

На разкрития горещ телефон в Община Севлиево са постъпили сигнали, които своевременно са проверени от компетентните органи и са предприети необходимите действия.  Ежедневно се контролират карантинираните граждани и се докладва в РЗИ и прокуратурата.

Създаде се организация за проверка и контрол по спазване на новите разпоредби на РЗИ Габрово, регламентиращи дейността на заведенията за обществено хранене,  предлагащи непакетирани храни или прясно сготвени. Преустановява се дейността на кафе-автоматите, разположени на открито, както и предлагане на фрешове, кафе и други в хранителните магазини.

Уточни се алгоритъмът за взаимодействие между институциите при решаване на различни казуси, свързани с прилагане на мерките за предотвратяване разпространението на коронавирус COVID-19.

Общинският кризисен щаб взе решения, с които се затягат мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Преустановява се достъпът на гражданите до детските и спортни площадки, разположени в паркове и междублокови пространства, в това число и дворните пространства на детските и учебни заведения на територията на община Севлиево, независимо, че са приложени дезинфекционни мероприятия; не се допуска посещението и събирането на повече от две възрастни лица, както в обекти на закрито, така и на открити обществени места; не се допуска групово събиране на граждани на открити обществени места (паркове, градинки, междублокови пространства, работещи търговски обекти и др.); въвежда се временно редуциране на курсовете на автобусните линии от общинската, областната и републиканска транспортна схема от квотата на община Севлиево, предложено от транспортните фирми и съгласувано с общината.

Контролните дейности са ежедневни във всички аспекти за изпълнение на мерките и заповедите.

КРИЗИСНИЯТ ЩАБ УМОЛЯВА ГРАЖДАНИТЕ ДА ПРЕДПРИЕМАТ СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ И ДА СИ ОСТАНАТ У ДОМА!

В СЛУЧАЙ НА ИЗЛИЗАНЕ НАВЪН - ВСИЧКИ ДА БЪДАТ С ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА И СТРИКТНО ДА СПАЗВАТ УКАЗАНИЯТА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ!

ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0675 396 112

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi