Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

05.03.2020

ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ЦЯЛАТА СТРАНАОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ЦЯЛАТА СТРАНА


Учениците ще бъдат във ваканция от 6 до 11 март

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се обявява грипна епидемия в цялата страна от 6 март (петък) до 11 март (сряда), включително. По време на епидемията учениците ще бъдат в грипна ваканция.

Със заповедта на министъра, освен учебните занятия в училищата, се отменят и детските, и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни. В тази връзка по-рано днес беше обявено, че Община Севлиево отменя спектакъла „Лоши деца“, предвиден за 9 март (понеделник). Допълнително ще бъде обявена датата на провеждането му.

Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

Препоръчително е използването на лични предпазни средства и съблюдаването на строга хигиена.

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево