Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.03.2020

НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ТУРИСТИЧЕСКО ОРИЕНТИРАНЕ „КУПА СЕВЛИЕВО“ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО



НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ТУРИСТИЧЕСКО ОРИЕНТИРАНЕ „КУПА СЕВЛИЕВО“ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО

Всички събрани такси бяха дарени за лечението на малкия Мартин от Севлиево

На 29 февруари Севлиево беше домакин на Национален турнир по туристическо ориентиране за всички възрастови групи за купата на Община Севлиево. Повече от 200 състезатели по ориентиране разпределени в общо 27 възрастови групи (14 мъже, 12 жени и една отворена група) застанаха на стартовата линия. Организаторите на състезанието бяха разположили 53 контролни точки в парк „Черничките“ и градската част. За най-малките деца организаторите бяха подготвили два лабиринта, където младите състезатели трябваше а намерят най-краткия път до контролните точки. Дължината на състезателното трасе беше различно за различните възрастов групи. За най-младите - момчета и момичета до 10 години – 600 м плюс лабиринт. Най-голяма беше дистанцията при мъже и жени „елит“ съответно 3600 м за жени и 4100 м за мъже.

От севлиевския клуб най-добро класиране постигнаха Алекс Веселинов и Георги Иванов (до 10 години), класирали се съответно на първо и второ място. В следващата възрастова група до 12 години Симеон Димитров е пети, а Борис Петков е шести от 16 състезатели в групата. До 14 години Румен Мартинов е шести от 13 състезатели. До 18 години Цзяан Ву е четвърти, а Цветан Пенков е пети от 5 състезатели. При елита Владимир Висоцкий се класира 13 от 14 състезатели.

При отборното класиране с 153 точки на първо място е отборът на спортен клуб ориентиране „Хемус“ Троян, следван от „Компас крос“ Русе – 143 точки и трети се класира „Сърнена гора“ Стара Загора с 135 точки.

Специална награда - бутилка отлежало вино заслужи най-възрастният състезател Дичо Гогов на 86 години от клуба по ориентиране „Пушкин – 133“ София.

Състезанието се организира от спортен клуб по ориентиране „Мазалат 2008“ с подкрепата на Община Севлиево.

Всички такси за участие в състезанието бяха дарени за лечението на 9 годишния Мартин от Севлиево, който се бори с тежко заболяване. Общата сума от такси и дарителска кутия е 800 лв.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi