Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.02.2020

КМЕТЪТ НА СЕВЛИЕВО: СЪЗДАДЕНА Е ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ ОТ НАСТЪПВАЩИЯ В ЕВРОПА КОРОНАВИРУС



КМЕТЪТ НА СЕВЛИЕВО: СЪЗДАДЕНА Е ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ ОТ НАСТЪПВАЩИЯ В ЕВРОПА КОРОНАВИРУС

Пристигащите от епидемични райони са под карантина и се наблюдават от медицински лица 

“Лечебните заведения и всички здравни заведения са инструктирани за необходимите мерки, които да предприемат по отношение на консумативи, дезинфектанти и профилактика”, каза кметът на Община Севлиево след срещата с представители на здравните заведения в общината, която свика днес. С оглед превенцията на жителите, се отменя представлението на "Осмото чудо" на 3-ти март, което ще бъде проведено на друга дата. Допълнително ще ви информираме кога севлиевци ще могат да видят спектакъла. 

Лечебните заведения в Севлиево са подготвени за евентуални случаи, в Медицински център - 1 е обособен самостоятелен кабинет с отделен вход. ОТ РЗИ предупредиха всички, които се завръщат от епидемични райони, да информират личните си лекари по телефона, които ще предприемат необходимите мерки и изследвания за установяване на състоянието им. Препоръчва се и да останат под домашна карантина 14 дни. 

Стриктно спазване на лична хигиена и често миене на ръцете с дезинфектант на алкохолна основа е другата препоръка от Районната здравна инспекция (РЗИ). 

Учениците от Вокална група „Децата на Севлиево“ и тяхната учителка Ваня Ангелска, които бяха по проект в Италия и пристигнаха днес, са под карантина. С всички инструкции за карантинния период и правилата, които следва да спазват всички членове на групата, са запознати учениците, техните родители и учителите които са ги придружавали. Групата няма оплаквания или симптоми.

Обучението на учениците ще се провежда дистанционно до 10 март чрез облачната технология в СУ "Васил Левски". Освен тях към момента в Италия има и ресурсен учител от Севлиево, който участва в конференция по “Еразъм”. При завръщането си тя също ще бъде поставена под карантина. Информация за състоянието им е изпратена своевременно до личните им лекари, които ще следят ситуацията и ще поддържат постоянен контакт с децата и учителите.

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов поддържа постоянен контакт с директорите на лечебните и учебните заведения, с началника на Регионално управление на образованието (РУО) и с представители на Регионална здравна инспекция (РЗИ).

Паралелно с това бе отменено и пътуването в Италия по проект “Еразъм” на групата ученици и учители от ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров”. 

От Районната здравна инспекция са категорични, че към момента няма място за притеснение, с оглед приложените мерки. 

Най-важното за предпазване от вируса е: възрастните и хронично болните хора да избягват посещение на места със струпване на много хора, да се избягват контакти с болни хора, да се спазва строга хигиена и да се засили имунитета. При поява на грипоподобни симптоми - да се обадят веднага на личния си лекар, а не да търсят помощ директно в лечебното заведение. На сайта на Министерството на здравеопазването можете да откриете подробни инструкции за предпазване от коронавирус (2019-nCoV).

На сайта на Министерство на здравеопазването и на сайта на РЗИ - Габрово всеки ден се качва актуална информация за разпространението на вируса. Към момента всички 43 проби, които са взети на хора с оплаквания у нас, са отрицателни. 

На телефонен номер 02 807 87 57, от понеделник до петък, в рамките на работното време (от 8:30 до 17:00 часа) можете да получите информация относно епидемията с коронавирус 2019-nCoV.

Още указания можете да откриете и във видеото - ТУК! 

 

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi