Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.02.2020

НА ХХХIII-ТО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ИЗБРАХА НОВИ ЧЛЕНОВЕ И ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА УПРАВИТЕЛНИЯ И КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ



НА ХХХIII-ТО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ИЗБРАХА НОВИ ЧЛЕНОВЕ И ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА УПРАВИТЕЛНИЯ И КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ

 

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и председателят на Общинския съвет Здравка Лалева гласуваха за председатели и членове на Управителни и Контролния съвет на НСОРБ в рамките на общото събрание, което се проведе вчера и днес в София. На него присъстваха 364 делегати от 207 общини в страната, които взеха участие в ръководния орган на най-голямата авторитетна обществена организация у нас. 

Единодушно с 313 гласа „ЗА“ за председател на Управителния съвет беше преизбран Даниел Панов - кмет на Велико Търново. С 308 гласа пък новият председател на Контролния съвет е Денчо Бояджиев, кмет на Разград. 

Освен че бяха приети отчетите за дейността на ръководните органи – Управителния и Контролния съвет на Сдружението и бяха избрани нови членове, по време на срещата се засегнаха някои от основните въпроси, касаещи общините в България.

Сред обсъдените теми беше проблемът с ползването на платените пътни участъци и създаденото по места напрежение. Въпреки факта, че обхватът на пътищата, за които се изисква винетна такса, не е променян от 2004 г., въведеният режим на строг контрол предизвика сериозно нагнетяване на обстановката, споделиха кметовете. Разнопосочната информация създава благоприятен фон за разпространяване на слухове и брожения сред гражданите. 

„Община Севлиево ще сключи споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура“, което ще позволи преместването на някои табели за задължителни винетни стикери и ще облекчи редица жители на общината“, коментира д-р Иван Иванов.

Председателят на УС Даниел Панов пък подчерта, че акцент в преговорите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството е продължаването на Националната Програма за енергийна ефективност. Бяха обсъдени и нови възможности за кандидатстване на общините по социални проекти, финансирани от оперативните програми, както и влизането в сила на промените в Наредбата за размера на отчисленията от общините по Закона за управление на отпадъците. Сред важните дискутирани теми бяха и запитванията по Закона за достъп до обществена информация, с които все по-често се злоупотребява.

„Срещата беше изключително полезна и позволи да обменим опит и добри практики с колеги от цялата страна“, сподели след края на събранието д-р Иван Иванов.

 

 

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi