Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.02.2020

ИЗЛОЖБА НА МАРТЕНИЦИ И ЧЕСТВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЕВЛИЕВО В НАЧАЛОТО НА МАРТ



ИЗЛОЖБА НА МАРТЕНИЦИ И ЧЕСТВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЕВЛИЕВО В НАЧАЛОТО НА МАРТ

 

Богата културна програма е приготвила Община Севлиево за месеца, посветен на нежния пол

 

С традиционната изложба на мартеници „Бяло и червено“ ще започне празничният месец. Тя ще бъде открита на 2 март в 10:00 часа в „Дандолови къщи“.

Тържествена програма в деня на националния празник на Република България ще събере севлиевци и гости на града, за да почетат заедно паметта на загиналите за свободата на Родината. Началото е в 9:00 часа в Хаджистояновото училище, където ще се проведе урок по родолюбие „Нека таз свобода да ни бъде дар!“, а в Историческия музей ще има ден на отворените врати. В 10:00 часа е тържественото поклонение пред паметника на Свободата

На 4 март от 14:00 часа в Музея на съвременното изкуство ще бъде открита изключително богатата експозиция – „Образованието в Севлиево и Севлиевска община 1944-1989 г.“, където на едно място е събрана цялата история на образованието в региона.

Откриване на изложба и на 5 март. По повод Деня на жената ще бъде открита изложба на жени в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ от 17:30 часа. В същия ден в Дом на културата „Мара Белчева“ от 19:00 часа гледаме оперетния спектакъл „Българи от старо време“ на Държавна опера – Русе. Билети могат да бъдат закупени на касата на Дома на културата.

„Лоши деца“ гледаме на 9 март. Спектакълът е на Държавен драматичен театър Търговище и е подарък от Община Севлиево. Той ще бъде игран два пъти – от 13:30 и от 15:00 часа в Дом на културата „Мара Белчева“.

Културната програма на Община Севлиево продължава с още изложби. На 10 март от 17:30 часа в Музея на съвременното изкуство е откриване на изложба на детски рисунки.

Именити актьори идват в Севлиево на 16 март, когато в спектакъла „Горещо“ ще видим Калин Врачански, Асен Блатечки, Неве, Маца, Стефан Иванов и други. Началото е в 19:00 часа в Дом на културата „Мара Белчева“, а билети могат да бъдат закупени на касата.

Пет дни (16 – 20 март) Куклено-театралният състав при Народно читалище „Развитие – 1870“ ще радва най-малките жители на Севлиево със спектакъла „Славейко Боризмейко“, който ще се провежда в читалището.

Концерт на група „Грамофон“ слушаме на 18 март от 19:00 часа в Дом на културата „Мара Белчева“. Билети – на касата на Дома на културата. Пак там, но на 23 март от 19:00 часа гледаме „Перфектната сватба“ на театър „Димитър Димов“ – Кърджали.

Още една изложба ще бъде открита в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ на 24 март от 17:30 часа. Там ще видим творбите на севлиевски художници и приложници.

На Благовещение възпитаници на Детска градина „Щастливо детство“ ще представят обичая в „Благовец в Историческия музей“. Началото е на 25 март в 10:30 часа в „Дандолови къщи“. По-късно в същия ден в читалището всички ще могат да се насладят на концерт „Веселина“ и приятели в 18:00 часа.

Детска градина „Слънце“ ще отбележи своя 20-годишен юбилей в края на месеца. Церемонията „20 години ДГ „Слънце“ ще се състои на 26 март от 17:30 часа в Дом на културата „Мара Белчева“.

В последния ден от месеца ще се проведе Фестивалът на художествената самодейност на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Началото е в 10:00 часа на 31 март в читалището.

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi