Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.02.2020

ПИСАТЕЛИ ПРЕДСТАВИХА ЛИТЕРАТУРЕН АЛМАНАХ „БРАЗДИ“ В ЧИТАЛИЩЕТО В СЕВЛИЕВОПИСАТЕЛИ ПРЕДСТАВИХА ЛИТЕРАТУРЕН АЛМАНАХ „БРАЗДИ“ В ЧИТАЛИЩЕТО В СЕВЛИЕВО

 

Първото от поредицата събития, посветени на 150-годишнината от създаването на Народно читалище „Развитие – 1870“ в Севлиево, беше представянето на литературния алманах „Бразди“.

 

„Не случайно тази вечер, която е една от първите, посветена на годишнината на читалището, ще започнем със словото. В това читалище то се е наслагвало в душата и сърцето на хората от 150 години“ – с тези думи главният редактор на алманаха и водещ на вечерта Димитър Васин се обърна към присъстващите в залата, а класическо изпълнение на пиано допринесе за доброто настроение.

 

В книгата присъстват произведения на дванадесет автори и членове на литературен кабинет „Пеньо Пенев" към Народно читалище „Развитие-1870", някои от които присъстваха на срещата и прочетоха на гостите части от произведенията си в алманаха.

 

Събитието докосна гостите в залата, а дошлите на срещата автори разговаряха с публиката и отговаряха на въпроси след четенето. В края на вечерта всички си тръгнаха заредени и в очакване на следващите събития по повод годишнината на читалището, които предстоят през месец май.

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево