Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

16.12.2019

OБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ГЛАСУВА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ОБЩИНСКИ СПОРТНИ ОБЕКТИ



OБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ГЛАСУВА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ОБЩИНСКИ СПОРТНИ ОБЕКТИ

Редовното заседание на Общинския съвет е утре

По време на редовното заседание на Общинския съвет в Севлиево съветниците ще гласуват годишната план-сметка за определяне на разходите по сметосъбиране и сметоизвозване, както и за обезвреждането на битовите отпадъци и за поддръжката и чистотата на териториите за обществено ползване.

Гласувано ще бъде още увеличение на сметката в разходната ѝ част заради увеличения размер на минималната работна заплата и на отчисленията за депониране на отпадъци. Съгласно разчетите за следващата година ще бъдат необходими малко над 3 млн. лева за извършване на дейностите по сметосъбиране, извозване и депониране на битовите отпадъци. В тези средства се включват и поддръжката на депата за битови отпадъци, почистването на уличните платна, тротоарите, парковете и алеите в населените места на Общината.

В рамките на заседанието на дневен ред ще бъде и предложението за годишен план за дървесина в горските територии общинска собственост през 2020 г. Предложеният план за ползване на дървесина е съобразен с горскостопанския план на горските територии, собственост на Община Севлиево.

По друга точка от дневния ред съветниците ще гласуват цени на дървесината за ползване от физически лица, които не са търговци и само за лична употреба. Стойностите ще служат и при определяне на начална тръжна цена при предстояща продажба на дървесина на корен при търгове с явно наддаване.

На заседанието ще бъде предложено още Община Севлиево да предоставя за управление на ВиК Габрово реконструирания довеждащ водопровод от ПСПВ „Стоките“ и Източен водопроводен клон. Съоръжението е изградено с целеви публични средства, отпуснати от Министерски съвет, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Севлиево. За обекта има издаден протокол за разпределение на собствеността на активите между държавата и Община Севлиево. Общата балансова стойност на активите е за над 7,8 млн. лева.

Друго решение, което трябва да бъде взето е дали Община Севлиево да предоставя безвъзмездно спортни обекти от общинската инфраструктура за определено време. Обектите са нужни за развиване на дейността на спортните клубове в Община Севлиево. На територията на Общината се намират множество действащи спортни обекти. Целта им е да служат за трайно задоволяване на потребностите в областта на физическото възпитание и спорта. Лицата, желаещи да използват безвъзмездно спортните обекти за извършване на колективен спорт, вече са подали необходимите документи пред Общинския съвет.

И още - по предложение на председателя на Общинския съвет Здравка Лалева ще бъде гласувано да се открие процедура за попълване списъка на кандидатите за съдебни заседатели за районен съд – Севлиево с мандат 2020 – 2023 г. И дали да се създае временна комисия за изготвяне на предложения за съдебни заседатели.

Към Общинския съвет в Севлиево има отправено искане за попълване на броя на съдебните заседатели с до 25 лица за предстоящия мандат.

Редовната сесия на Общинския съвет започва утре в 14:00 часа.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi