Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.10.2019

ТИКВЕНИК-РЕКОРДЬОР СЕ ПРИГОТВЯ В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА ГРАДАТИКВЕНИК-РЕКОРДЬОР СЕ ПРИГОТВЯ В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА ГРАДА
ТИКВЕНИК-РЕКОРДЬОР СЕ ПРИГОТВЯ В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА ГРАДА
ТИКВЕНИК-РЕКОРДЬОР СЕ ПРИГОТВЯ В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА ГРАДА
ТИКВЕНИК-РЕКОРДЬОР СЕ ПРИГОТВЯ В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА ГРАДА

Дължината на традиционния сладкиш организаторите оставят за изненада

С рекорден по размерите си тиквеник Община Севлиево ще изненада всички жители и гости на града по време на XV празник на тиквата, който ще се проведе от 9 до 14 октомври.

И тази година по традиция майстор-готвачите на Севлиево ще приготвят тиквеника-рекордьор и той ще бъде представен на 12 октомври пред хотел „Севлиево плаза“, когато всички гости на празника ще могат да похапнат от сладкото изкушение. След като миналата година тиквеникът беше с дължина от 299 метра, на предстоящите празници организаторите ще надминат себе си и ще зарадват всички посетители с още по-дълъг тиквеник. А какъв точно ще бъде размерът му, предстои да разберем само след броени дни на Празници на Севлиево 2019 г.

Припомняме, че за 299-метровия тиквеник миналата година бяха използвани 65 килограма кори за баница, 130 килограма тиква, 22 килограма захар, 16 килограма орехи, 24 литра олио, половин килограм канела, 200 грама ванилия и 12 килограма пудра захар за поръсване. На майстор-готвачите им отне близо седмица, за да се справят с нелеката задача да направят уникалната баница с тиква.

Кулинарите вече са запретнали ръкави, за да представят един още по-голям и невероятно вкусен тиквеник тази събота.
 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ XV ПРАЗНИК НА ТИКВАТА!

 

Тази година празниците на Севлиево се провеждат с подкрепата на Бизнес сдружение „Севлиево XXI век“, „Идеал стандарт“, ЕМКА, Росица, Pepsi, Болярка, Кауфланд, Lazarov food and catering, Регионално депо за отпадъци – Севлиево, Бяла, Севлиевогаз, Нео-Титан, Балея Груп, Ядки Детелина и Общински пазари.

Медийни партньори са Bulgaria On Air, Agro TV, Дарик, вестник Росица, sevlievci.com и Улицата.


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево