Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.10.2019

ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ МБАЛ „СТОЙЧО ХРИСТОВ“ ПРЕЗ НОЕМВРИОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ МБАЛ „СТОЙЧО ХРИСТОВ“ ПРЕЗ НОЕМВРИ
ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ МБАЛ „СТОЙЧО ХРИСТОВ“ ПРЕЗ НОЕМВРИ
ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ МБАЛ „СТОЙЧО ХРИСТОВ“ ПРЕЗ НОЕМВРИ
ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ МБАЛ „СТОЙЧО ХРИСТОВ“ ПРЕЗ НОЕМВРИ
ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ МБАЛ „СТОЙЧО ХРИСТОВ“ ПРЕЗ НОЕМВРИ
ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ МБАЛ „СТОЙЧО ХРИСТОВ“ ПРЕЗ НОЕМВРИ
ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ МБАЛ „СТОЙЧО ХРИСТОВ“ ПРЕЗ НОЕМВРИ

Местният бизнес подкрепя инвестицията

Хората от Община Севлиево и региона ще получават още по-качествени медицински грижи и услуги след приключването на ремонтните дейности в други две отделения на МБАЛ „Стойчо Христов“. В болницата в града сега се изгражда ново детско отделение, което се очаква да бъде завършено в края на ноември. Обновяват се болнични стаи, които ще са с едно, две или три легла и собствени санитарни възли, ще бъде направена занималня за най-малките, а условията за преглед и лечение значително ще се подобрят, уверяват от лечебното заведение. За пациентите и лекарите се изглаждат нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване. Строителните дейности се извършват с материали, отговарящи на изискванията за съвременни лечебни заведения. Основните дарители на здравното заведение са компаниите „Идеал Стандарт - Видима“, „Хамбергер“ и АББ.

Освен ремонта на детското отделение, наскоро бе завършено и обновяването на вътрешното отделение на МБАЛ „Стойчо Христов“. Комфортните стаи, новото оборудване и модерните легла са само част от нещата, които пациентите и лекарите вече могат да използват. Изцяло ремонтирани са лекарският кабинет, сестринската стая, кабинетите на дежурните лекари и на сестрите. Напълно реновирани са ехокардиографският кабинет, манипулационната и останалите технически помещения. Извън строителните дейности, които текат в момента, представителите на бизнеса са помогнали много за обновяването на материално-техническата база на болницата, като водещи са „Идеал Стандарт - Видима“.

Община Севлиево и МБАЛ „Стойчо Христов“ през последните години полагат сериозни усилия за цялостното обновяване на болницата. В последните три години с подкрепата и на местния бизнес бе извършен основен ремонт на Хирургичното отделение като и тук болничните стаи вече са с едно, две или три легла и със собствени санитарни възли. Изцяло обновени бяха превързочните стаи, манипулационната, лекарските кабинети, кабинетите за прегледи и консултации.

Наскоро бяха подменени болничните легла в Инфекциозното и Неврологично отделение на болницата. В момента върви и ремонт на санитарните помещения на инфекциозното отделение.

Изцяло се подменя дограмата в Отделението за активно и интензивно лечение (ОАИЛ), както и в Операционния блок със съпътстващите ги допълнителни ремонтни работи. Това ще спомогне за подобряване на комфорта и лечението на пациентите в предстоящите студени месеци.

През последните три години бе подменена изцяло дограмата на болничното заведение. С помощта на бизнеса бяха закупени и функционални болнични легла за Хирургично, Вътрешно и Педиатрично отделение. Болничната аптека бе ремонтирана през последните години като сега е по-просторна и приветлива.

Освен дограмата в последните три години в МБАЛ „Стойчо Христов“ бе изграден и алтернативен източник за отопление и топла вода на сградата. Това, в съчетание с мерките за енергийна ефективност, спомага за намаляване на топлинните загуби и на сметките за отопление.

От няколко месеца в сградата на болницата започна да работи и „Медицински център – 1“. Комбинацията от услуги, които предлагат двете лечебни заведения, под един покрив, се доказа като добра за хората, нуждаещи се от здравни услуги. С обединението на едно място на всички дейности са се увеличили и пациентите на двете лечебни заведения. Все повече хора от други населени места, започват да използват услугите на МБАЛ „Стойчо Христов“ и „Медицински център – 1“.

Повече по темата за ремонтите и новото оборудване на болницата можете да видите във видеото тук.


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево