Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.09.2019

XV-ТИ ПРАЗНИК НА ТИКВАТА, ЕСЕНЕН ПАНАИР И ДЕН НА ГРАДА СЪБИРАТ В СЕВЛИЕВО ХИЛЯДИ ГОСТИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ



XV-ТИ ПРАЗНИК НА ТИКВАТА, ЕСЕНЕН ПАНАИР И ДЕН НА ГРАДА СЪБИРАТ В СЕВЛИЕВО ХИЛЯДИ ГОСТИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ
XV-ТИ ПРАЗНИК НА ТИКВАТА, ЕСЕНЕН ПАНАИР И ДЕН НА ГРАДА СЪБИРАТ В СЕВЛИЕВО ХИЛЯДИ ГОСТИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

За петнадесета поредна година в Севлиево ще се проведе Празникът на тиквата. По традиция в няколко поредни дни Община Севлиево организира празник на тиквата и есенен панаир, които приключват с тържествено отбелязване на Деня на Севлиево – Петковден. От 9 до 14 октомври Севлиево ще събере хиляди почитатели на оранжевото изкушение, които ще се докоснат до неповторимата магия на този истински празник за душата.

Началото тази година ще бъде на 9 октомври с продължението на Национален проект „Аз съм българка!“ – изложба на фотографа Радослав Първанов в централното фоайе на Община Севлиево.

На 10 октомври от 18:30 часа е откриването на Севлиевския есенен панаир с концерт „Песните ти, Българийо“, в който участие ще вземат Янка Рупкина, Бинка Добрева, Райко Кирилов, Йорданка Варджийска, Квартет „Славей“, Владислав Славов и др. Той ще се проведе на Панаирната естрада.

На 11 октомври стартира и XV-ти празник на тиквата. Още сутринта на площад „Свобода“ ще заработи Международният пресцентър, където гостите на фестивала ще могат да получат рекламни материали и да се запознаят в детайли с програмата, а представителите на медиите ще получат своите акредитации.

В Дандоловите къщи ще се вихри забавно ателие „Тиквени, цветни фантазии”, което ще завърши с изложба на творбите. То ще започне в 10:30 часа, а зрелищното шоу „Крале не силата” с Кирил Вълчев – Скалата ще посрещне всички гости на празника в 15:00 часа на площад „Свобода“. И тази година през града ще мине пътуващият фестивал „Улицата“, който ще зарадва малки и големи със своята магия от 16:00 часа на улица „Христо Спиридонов“. А най-малките ще могат да участват в детското модно дефиле Код „оранжево“, което започва в 17:00 часа на площада. След него във фоайето на Община Севлиево ще бъдат открити изложбите „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“.

Със спускането на нощта музика ще огласи площада. Пръв на сцената ще излезе севлиевецът MIRY, който ще подгрее сцената за Миро, а на финала ще има магично лазерно шоу. От 19:00 часа отварят вратите на Хаджистояновото училище, градската художествена галерия и музея на съвременното изкуство, където ще се състои Нощ в музея и Нощ в галерията. В същото време, но на панаирната естрада от 20:30 часа ще започне концерт на Гъмзата и оркестър.

На 12 октомври в 11:00 часа започва “Тиквеното парти с Иван и Андрей”. Тогава ще бъдат връчени наградите на победителите в традиционната кулинарна изложба и по традиция всички ще могат да похапнат от тиквеника – рекордьор. Кулинарни ателиета с шеф готвачи ще радват гостите на града докато тече кулинарното шоу на Ути Бъчваров – Мръвчици печени, с тиква облечени. Местни състави и гости ще покажат уменията си на откритата сцена на площад „Свобода“, където в 14:30 часа ще бъде изградена жива картина от тикви, след която ще започне и Тиквенбурговото шоу на Иван и Андрей. По същото време в спортна зала „Дан Колов“ ще бъде открит националният събор “Северняшки гайтани”.

В 18:00 часа концерт на местни таланти ще подгрее дългоочакваното изпълнение на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. В 20:00 часа следва музикално лазерно фойерверк шоу на площад „Свобода“, а в 20:30 Християна Лоизу ще изнесе концерт на панаирната естрада.

На 13 октомври в 10:30 часа започват всички забавления за малки и големи – богата забавна програма ще радва присъстващите на празника през целия ден на площад „Свобода“ – музика, танци, награди и безброй изненади са подготвили организаторите. В 18:30 часа група Сигнал ще изпеят вечните си хитове на панаирната естрада.

През всички празнични дни ще бъдат отворени вратите на музеят на тиквата, а “Тиквен бар”, базар и тиквени кулинарни кътове ще радват гостите на празника.

На Петковден – 14 октомври Севлиево празнува Ден на града. В 10:00 ще бъде отслужена света литургия в храмовете, а в 18:30 часа в дома на културата ансамбъл „Българе“ ще изнесат своя концерт-спектакъл „Осмото чудо“. Със този зрелищен спектакъл ще приключат празниците на Севлиево тази година.

“Вярвам, че и тази година севлиевци ще посрещнат есента с радост и позитивно настроение. Постарали сме се за всеки да има по нещо, за да може празникът да се пренесе от градския площад в душите на хората. Пожелавам на всички севлиевци и на многобройните гости, да преживеят незабравими мигове в Севлиево!”, коментира кметът д-р Иван Иванов.
 

Тази година празниците на Севлиево се провеждат с подкрепата на Бизнес сдружение „Севлиево XXI век“, „Идеал стандарт“, ЕМКА, Росица, Pepsi, Болярка, Кауфланд, Lazarov food and catering, Регионално депо за отпадъци – Севлиево, Бяла, Севлиевогаз, Нео-Титан, Балея Груп, Ядки Детелина и Общински пазари.

Медийни партньори са Bulgaria On Air, Agro TV, Дарик, вестник Росица, sevlievci.com и Улицата.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi