Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

22.05.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПОЛУЧИ НОВ УЧИЛИЩЕН АВТОБУС



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПОЛУЧИ НОВ УЧИЛИЩЕН АВТОБУС

Новата придобивка ще бъде на разположение на учениците от ОУ „Стефан Пешев“ в града

Община Севлиево получи от Министерство на образованието и науката нов училищен автобус. Това стана след проведени преговори между двете институции за нуждата от допълнителен транспорт на учениците в района. Предложението бе обсъдено и по време на посещението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Севлиево през февруари тази година.

Така, след изпратената молба до Министерството на образованието и науката, в Община Севлиево бе доставен нов училищен автобус Isuzu Turquoise с 32+1 места.

През настоящата учебна година 650 деца и ученици от Община Севлиево и съседни общини пътуват до детска градина или училище. От тях 359 деца се извозват с предоставените от МОН 8 училищни автобуса. Останалите 291 пътуващи деца и ученици  ползват общинската транспортна схема и специализиран превоз.

След решение на Общинския съвет - Севлиево новият автобус ще се предостави за ползване на ОУ „Стефан Пешев“ в града. Транспортът на учениците ще започне от следващата учебна година.

„Бих искал да благодаря на МОН и на министър Вълчев за добрата координация и отзивчивостта им за доставката на нов автобус. Това ще спомогне за по-бързото придвижване на младежите и още повече деца и ученици ще могат да посещават безпроблемно учебните заведения в Общината“, сподели и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Автобусът ще се използва за превоз на ученици от населени места, в които няма училище, до всички училища в град Севлиево. Така ще се увеличи броят на пътуващите ученици с осигурени училищни автобуси, както и ще се осигури тяхното по-комфортно и безопасно пътуване.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi