Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.04.2019

НЕМСКИ УЧЕНИЦИ ПРИСТИГНАХА В СЕВЛИЕВО НА ЕДНОСЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН ОБМЕН



НЕМСКИ УЧЕНИЦИ ПРИСТИГНАХА В СЕВЛИЕВО НА ЕДНОСЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН ОБМЕН
НЕМСКИ УЧЕНИЦИ ПРИСТИГНАХА В СЕВЛИЕВО НА ЕДНОСЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН ОБМЕН

Заместник-кметът Красимира Йорданова запозна младежите от Бавария с културата и традициите на Севлиево

Третият ученически обмен между СУ „Васил Левски“ гр. Севлиево и Гимназия Раублинг от провинция Бавария, Германия е в разгара си. От 6 до 12 април 11 деца и двама техни ръководители са на посещение гр. Севлиево, като техни домакини са СУ „Васил Левски“ и Община Севлиево. „Радостни сме да приемем в нашия град тези млади, талантливи деца от Гимназия Раублинг“, заяви при срещата си с децата г-жа Красимира Йорданова, заместник-кмет в Община Севлиево. Тя представи накратко образователните и икономическите възможности на града и припомни, че важен приоритет за Община Севлиево е развитието и обучението на младите хора.

Културният обмен между Гимназия Раублинг и СУ „Васил Левски“ ще помогне в развитието както на севлиевските ученици, така и на техните приятели от Германия. Именно чрез такива инициативи децата успяват да разберат повече подробности за местните традиции и обичаи, както и да се запознаят с историята на страната – домакин. По време на срещата в Общината г-жа Йорданова запозна младежите с особеностите на гр. Севлиево и региона. Директорът на СУ „Васил Левски“ Тома Томев благодари на заместник-кмета за усилията, които Община Севлиево полага за реализирането на този културен обмен.

Партньорските отношения между двете учебни заведения започват през 2012 г. и се осъществяват с финансовата подкрепа на фирма “Хамбергер“. При посещението си в Общинската администрация младежите получиха специални подаръци от Община Севлиево, с които ще могат в детайли да се запознаят с историята, културата и традициите на града. При визитата си в СУ „Васил Левски“ гостите и техните ръководители останаха впечатлени от подготвената музикална програма от българските ученици.

В оставащите дни от обмена младежите от Германия ще посетят учебни часове по немски и английски език, музика, човекът и природата, както и ще имат възможността да разгледат исторически забележителности в Габрово и Велико Търново.

Припомняме, че през октомври миналата година 10 ученици от IX и X клас на средното училище, изучаващи немски език като първи чужд език бяха на едноседмично посещение в Германия по същата програма.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi