Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

06.03.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ ПОДКРЕПИ ДЕСЕТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ФОТОСАЛОН „ДИВОТО“ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ ПОДКРЕПИ ДЕСЕТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ФОТОСАЛОН „ДИВОТО“

В града отново ще се съберат на едно място едни от най-красивите природни фотографии

 

Община Севлиево ще подкрепи Десетия международен фотосалон „Дивото“ като ще подпомогне издаването на албум с най-добрите му фотографии. Събитието се организира от Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство FIAP.

Благодарение на подкрепата на Община Севлиево ще бъде възможно и тази година да бъде издаден луксозен печатен албум с най-красивите фотографии от изложбата, обясниха от Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева“. С този факт „Дивото“ ще бъде един от малкото салони с най-добър финален вид на наградените и някои от най-високо оценените снимки от окончателната селекция на изданието.

Организаторите планират и тази година да направят една класическа изложба като картините ще бъдат на фотохартия с елегантни дървени рамки.

Важната информация за любителите на снимките е, че крайният срок за предаване на творбите за участие в конкурса е 12 май 2019 г., а специално жури ще обяви резултатите на 1 юни 2019 г.

От Фотографската академия припомниха, че за миналогодишната изложба и издадения каталог са успели да получат оценка от 5 звезди от FIAP. Тогава за откриването на изложбата на Деветия международен фотосалон „Дивото“ участие взеха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и председателят на сдружението Национална фотографска академия Явор Попов. За деветото издание на конкурса бяха постъпили общо 283 фотографии от 41 участници, от 11 държави. В каталога от миналата година беше включена и  фотография на севлиевката Антоанета Обретенова, заснела пейзаж на река Росица.

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево